Forslag fra Alternativet: Brug småøerne som hash-øer
En ny landbrugsmulighed på de danske småøer kunne være medicinsk cannabis, foreslår Alternativet. Foto: Iris/arkiv
De danske småøer ville være oplagte steder at dyrke medicinsk cannabis, hvis det bliver lovliggjort, lyder det fra Alternativet.

Hvad kan Danmark bruge sine 27 småøer til? Det har Alternativets Nicolaj Amstrup tænkt over, efter DR Fyn i denne uge har sat fokus på småøernes kamp om overlevelse.

- Hvis vi vedtager et forslag om medicinsk cannabis, så ville det være klogt, hvis det understøttede en ny landbrugsmulighed, og det vil øerne jo være perfekte til, siger det stedfortrædende folketingsmedlem til DR Fyn.

Lige nu tegner der sig et snævert flertal i Folketinget for at lovliggøre medicinsk cannabis, og det er den mulighed, som Nicolaj Amstrup vil udnytte.

Han mener, at øboerne får noget ud af det, hvis øerne ender med at blive lavet om til eksperimentalzoner.

- Der ligger masser af potentiale på øerne. Det er vores opgave at skabe nogle rammer, så de mennesker, som bor der, kan udvikle sig selv og øerne endnu mere, siger han.

En eksperimentalzone kunne for eksempel være en landsby, hvor man handler med en lokal valuta og kun kan købe lokale varer. Ifølge Amstrup er det dog vigtig at lytte til småøerne og giver dem selvbestemmelse.

Nicolaj Amstrup er opstillet på Fyn, som har ni småøer. Han er desuden medlem af udvalget for småøer i Folketinget.