Forældre: Ekstra hænder en god start
Børnene i landets institutioner er for første gang i mange år, blevet opprioriteret på finansloven. Foto: colourbox.com
Forældrenes landsforening er glade for de 1500 ekstra pædagoger, men det er næppe helt nok i det lange løb.

Beslutningen om at bevilge penge til 1500 ekstra pædagoger, er meget positivt, siger formand for Forældrenes landsforening, Lars Klingenberg, til Newspaq.

"Vi er rigtig glade for, at daginstitutionerne endelig er kommet med i forhandlingerne, og at der er fuldt fokus på betydningen af dagsinstitutionerne," siger han og fortsætter.

"Men vi vil meget nødigt ind i en talkrig, men vil hellere se, hvad der er behov for," siger han og understreger, at foreningen stadig har en målsætning, som de kalder 3, 5, 10.

Det betyder, at der maksimalt må være tre børn per pædagog i vuggestuerne, fem i børnehaverne og ti på fritidsområdet.

"Her læner vi os op ad forskning der siger, at det er nødvendigt før at børnene kan udvikle deres kompetencer. Hvordan det harmonerer med de 1500 ekstra pædagoger, det er umiddelbart svært at sige, men vi tror ikke, at det er helt nok," siger han.

"Men det er en rigtig god start, men som sagt så er det kun en start. Men det er første gang i mange år, at man har opprioriteret det her område, og det er vi rigtig, rigtig glade for," siger han.

Ifølge Politiken svarer de 1500 ekstra pædagoger til, at hver fjerde af landets 6525 institutioner kan tilknytte én ekstra pædagog.