FOA om S-udmelding om førtidspension: "Jeg bliver simpelthen vred"
Mona Striib er bestemt ikke imponeret over socialdemokraternes udmelding om førtidspension. Foto: Pressefoto/FOA
Fagforbundet FOA har ikke meget tilovers for Socialdemokraternes tilbageholdenhed overfor en overhaling af førtidspensionssystemet.

Socialdemokraternes beskæftigelsesordfører, Leif Lahn Jensen, har ingen planer om at kræve en reform af førtidspensionsystemet. I hvert fald ikke, som det ser ud lige nu.

Han vil hellere vente på en evaluering af systemet, der er ved at blive lavet.

Han regner heller ikke med, at der bliver råd til at smide flere penge efter en større ydelse, gør han klart overfor Avisen.dk.

Den udmelding giver FOA's næstformand, Mona Striib, ikke meget for.

- Det er jo en god gammel traver, som vi bliver mødt med hver gang. Men hvis man vil udvide beregningsmetoden til også at omfatte, hvad det koster at beholde folk i ressourceforløb i årevis, så tror jeg på, at vores forslag godt kan betale sig rent samfundsøkonomisk, siger Mona Striib.

Hun har været en af initiativtagerne til de seks forslag fra de faglige organisationer og har i det hele taget ikke meget til overs for, at Socialdemokratiet ligesom regeringen vil vente til næste år med større ændringer af førtidspensionsreformen.

- Jeg bliver simpelthen vred. Det skal man ellers ikke gøre i forhandlinger, men det gør jeg. Det er fuldstændig håbløst, at der ikke bliver lyttet til alle de groteske eksempler på gentagne ressourceforløb og syge mennesker, der ikke kan få førtidspension, siger hun.

Hverken FOA eller de andre deltagende organisationer har lavet en egentlig analyse af de økonomiske konsekvenser, hvis de seks forslag gennemføres. 

Forligspartierne bag førtidspensionsreformen mødes onsdag hos beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V).

 

via Listen To News