FOA-Dennis til Løkke: Har du opgivet de offentlige ansatte?
"Jeg er efterhånden noget usikker på, om regeringen overhovedet forestiller sig, at trepartsaftaler på arbejdsmarkedet omfatter både private og offentlige arbejdsgivere og lønmodtagere," skriver Dennis Kristensen.  Foto: Scanpix arkiv
Formand for fagforbundet FOA Dennis Kristensen er bekymret forud for de kommende trepartsforhandlinger.

Formand for fagforbundet FOA Dennis Kristensen er bekymret forud for de kommende trepartsforhandlinger.

Ifølge formanden har Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) nemlig ikke vist synderlig interesse for de offentligt ansatte, som FOA organiserer en stor del af, og deres arbejdsgivere. 

I et debatindlæg i Politiken skriver formanden således:

"Jeg er efterhånden noget usikker på, om regeringen overhovedet forestiller sig, at trepartsaftaler på arbejdsmarkedet omfatter både private og offentlige arbejdsgivere og lønmodtagere. Eller om regeringen anser de kommende forhandlinger for et anliggende alene for det private arbejdsmarked og parterne dér".

Helt konkret kan regeringens spareplaner ifølge Dennis Kristensen forstås som et fravalg af de offentlig ansatte, skriver han.

Det er et skråplan, for i Danmark er den offentlige og den private sektor hinandens forudsætninger, fastslår Dennis Kristensen, og fortsætter:

"Set med FOA’s øjne vil det være oplagt, at en trepartsaftale om konkurrenceevne indeholder en afdækning af, om den offentlige velfærd og service lever op til de krav, den internationale konkurrence stiller til de danske virksomheders konkurrenceevne. Og modsat, om indsatsen for at styrke konkurrenceevnen spiller sammen med udvikling af den offentlige velfærd og service."

FOA håber blandt andet at kunne bringe det stigende arbejdspres inden for offentlig velfærd og service på dagsordenen, skriver Dennis Kristensen.

Derudover nævner formanden blandt andet forbedret seniorførtidspension, fleksibel folkepension og bedre muligheder for jobrotation som nogle af de ting fagforbundet vil kæmpe for kommer på dagsordenen i forbindelse med trepartsforhandlinger.