FOA varsler konflikt mod pædagogiske opholdssteder
Formand Dennis Kristensen og resten af fagforbundet FOA truer nu med strejke og blokade, efter at en socialpædagogisk virksomhed har stoppet for al dialog om overenskomst. Foto: Scanpix/Arkiv
Fagforbundet FOA truer med strejke og blokade mod en socialpædagogisk virksomhed.

Den socialpædagogiske virksomhed Ekkofonden, som driver flere opholdssteder i Danmark for handicappede og psykisk syge, kan se frem til at blive ramt af både strejke og blokade.

Fagforbundet FOA har nemlig varslet konflikt mod virksomheden, skriver FOA torsdag eftermiddag i en pressemeddelelse.

Ekkofonden nægter nemlig at indgå overenskomst med FOA, der ellers flere gange forgæves har forsøgt at indgå en aftale.

- Ekkofonden har været meget lukkede, og vi har senest fået et svar fra virksomheden om, at vi ikke behøver at henvende os mere, for der er ikke mere at tale om. Det gør sagen om en overenskomst simpel i den forstand, at når dialogen holder op, så træder de arbejdsmarkedsretlige regler i kraft. Og dem følger vi nu til punkt og prikke for at få tegnet overenskomsten, siger formanden for FOA, Dennis Kristensen, i pressemeddelelsen.

Får offentlig støtte

Konflikten kan først træde i kraft 1. maj, så Ekkofonden kan fortsat nå at ombestemme sig. FOA understreger, at forbundet ønsker dialog og forhandling.

Hvis konflikten når at træde i kraft, betyder det, at ingen af FOA's medlemmer kan arbejde eller søge job hos Ekkofondens afdelinger. FOA vil også bede LO's medlemsforbund om at varsle sympatikonflikt mod virksomheden, hvilket betyder at leveringen af varer og tjenesteydelser til virksomheden kan blive ramt af konflikten.

Ekkofonden driver en række socialpædagogiske opholdssteder i Nordjylland og på Sjælland.

De får penge fra det offentlige, hvilket gør de manglende overenskomster ekstra problematiske, mener FOA.

- Virksomheden henter sine penge fra de offentlige kasser. Derfor burde det også være en helt afgørende værdi for sådan en virksomhed, at man følger de løn- og arbejdsvilkår, der er aftalt i overenskomsterne på det offentlige område, siger Dennis Kristensen i pressemeddelelsen.

Avisen.dk arbejder på at få en kommentar fra Ekkofonden.