Flertal vil beholde regionerne
I en ny måling siger danskerne nej tak til statsministerens planer om at sløjfe regionerne. Foto: Thomas Sjørup / POLFOTO
Befolkningen skal nok blive overbevist, siger Berthel Haarder.

I går meddelte statsminister Lars Løkke Rasmussen, at han er klar til at sløjfe regionerne og i stedet lade professionelle bestyrelser drive sundhedsvæsnet.

Men den beslutning er et flertal af danskerne ikke enige i.

Jyllands-Posten har fået lavet en Rambøll-måling, og den viser, at 45,9 procent mener, at regionerne fortsat skal drive sygehusene. 36,9 procent er enige med regeringen og Dansk Folkeparti, der vil have nedlagt regionerne.

Formand for Region Syddanmark, Venstres Carl Holst, tror nu ikke resultatet skal tolkes som et stort og udtalt ønske fra befolkningen, men snarere som et udtryk for at folk ønsker forbedringer, men ikke store og omvæltende strukturreformer.

"Man ønsker, at der skal ske forbedringer af den enkelte danskers hverdag, inden for rammerne af det man kender. Man skal vide, hvad man vil have i stedet for det man har og ikke bare sige, at nu vil man nedlægge noget," siger Carl Holst til Newspaq.

Indenrigs- og sundhedsminister Berthel Haarder, tror at danskerne skal vende sig til tanken om en ny struktur.

"Vi skal nok få vores sag argumenteret igennem," siger han til avisen.

Lars Løkke Rasmussen blev i dag kritiseret voldsomt for den bebudede lukning af regionerne. Både af politiske modstandere, men også fra egne rækker. Blandt andre af tidligere indenrigsminister Britta Schall Holberg, der kalder sig 'forfærdet i folkesjælen'.