Firmajulegaven kan blive større i år
Din chef kan med nye skatteregler faktisk give dig en julegave på helt op til 1.000 kroner uden, at du skal betale skat af gaven. Foto: Colourbox
Nye regler gør det muligt for arbejdsgiveren at bruge helt op til 1.000 kroner på julegaver til medarbejderne uden, at de skal betale skat.

Drømmer du om nogle gode flasker rødvin, lækre tykke håndklæder eller måske en fiks mp3-afspiller fra din chef i julegave, så kan du håbe på, at han har sat sig ind i den seneste opdatering af reglerne for gaver til medarbejderne.

Der er nemlig kommet nye regler for beskatning af gaver, der gør, at din julegave kan nå helt op på 1.000 kroner i værdi.

"Principielt set må I få for 560 kroner plus moms - altså 700 kroner. Men har I ikke fået noget i årets løb, må de godt koste 1.000 kroner," forklarer Steen Høgfeldt, der er indehaver af firmajulegave.dk, til Newspaq.

Finurligheden ligger i, at den skattefrie grænse for firmajulegaver er 700 kroner, men det er blevet muligt også at give gaver i løbet af året uden, at der skal betales skat af gaven. Den værdi er 1.000 kroner. Det betyder reelt, at grænsen for julegaven også er steget med 300 kroner, hvis man ikke har fået nogen gaver i løbet af året.

Dermed kan din arbejdsgiver altså påskønne din indsats igennem året med en julegave til 1.000 kroner.

Men det er nu ikke større gaver, Steen Høgfeldt har oplevet, at arbejdsgiverne de sidste par år har kastet sig over. De køber ikke færre gaver til deres medarbejdere, men de er blevet billigere. I gennemsnit brugte arbejdsgiverne 100 kroner mindre per gave sidste år, og sådan var det også året før.