Finansminister: Krisen fortsætter
Finansminister fremlægger lige nu regeringens syn på økonomien og forslaget til et budget næste år. Foto: www.colourbox.com
Regeringens bud på statens budget næste år bunder i, at krisen ikke er forbi, lyder det fra finansministeren.

En økonomisk mere pessimistisk regering sidder nu på magten.

Det står klart ved finansminister Bjarne Corydons (S) fremlæggelse af statens budget for næste år i Finansministeriets Rentekammer.

"De mange gange, hvor man har givet udtryk for, at krisen er forbi, har man taget fejl. Den globale økonomiske vejrudsigt skifter dag for dag, og årene under Anders Fogh kommer ikke tilbage," siger Bjarne Corydon, som noget af det første under fremlæggelsen.

Den røde regering bygger deres finanslov på skuldrene af den blå fra august før valget. Alligevel mener finansministeren, at den røde finanslov er bedre end den blå.

"Det er et bedre bud på en genopretning af dansk økonomi næste år," fortæller Bjarne Corydon og fortsætter:

"Vi tager synlige skridt i retning af at nå regeringens mål med en bundsolid kurs og en nødvendig kickstart, der sikrer tillid til dansk økonomi."

Regeringen vil investere knap 19 milliarder kroner i de næste to år i byggeri og offentlig vedligeholdelse i stedet for at gemme pengene til senere. Ifølge finansministeren sker det, fordi regeringen selv vil løse problemerne med den dårlige økonomi. Den tidligere regeringen ventede i højere grad på forbedringer generelt i den europæiske økonomi.

"Vi har mulighed for at løse vores egne problemer, hvis vi vil. De mørke nøgletal skal sætte dagsordenen for en nødvendig prioritering. Alle skal bidrage, alle skal have lige muligheder, og vi skal tage os ordentligt af de udsatte i samfundet," lyder det fra talerstolen.