Finansloven deler eksperter
Det som Enhedslisten har fået med på årets finanslov er i høj grad symbolsk, mener Lars Hovbakke Sørensen. Det er Hans Engell uenig i. Foto: Joachim Adrian / POLFOTO
Kommentatorer uenige om udfaldet af finansloven, og hvem, der har fået mest politik gennemført.

Den første røde finanslov i mere end ti år blev i går eftermiddags en realitet, da finansminister Bjarne Corydon (S) erklærede, at man var blevet enige med Enhedslisten.

Og dagen derpå bliver den så endevendt i forskellige medier, og de politiske kommentatorer er ikke helt enige i, hvordan det endelige udfald ser ud.

Tidligere formand for De Konservative og politisk kommentator, Hans Engell, mener, at finansloven deler sol og vind lige imellem regeringen og Enhedslisten.

"Det er en stram finanslov, hvor de rammer som regeringen lagde i sit udspil er blevet fastholdt. Indenfor de rammer har Enhedslisten så fået en række indrømmelser på områder, der betyder noget for dem," siger han til Newspaq.

Han nævner forbedringer for dagpenge- og kontanthjælpsmodtagere, som klare aftryk fra Enhedslisten.

At sol og vind skulle være delt lige, er ekstern lektor ved Københavns Universitet, Lars Hovbakke Sørensen ikke helt enig i.

"Man kan sige, at finansloven er lilla og i meget høj grad præget af radikal politik og det er begrænset, hvor meget socialistisk politik, der er i den. Finansloven viderefører de generelle økonomiske retningslinjer, som den borgerlige regering har anlagt," siger han til Newspaq.

Ifølge Lars Hovbakke Sørensen, har de socialistiske aftryk mindre vægt, end de store reformer, som De Radikale i sin tid gennemførte med regeringen.

"Kontanthjælpsmodtagere får tre ugers ferie, hvor de ikke skal står til rådighed for arbejdsmarkedet. Så kommer der flere pædagoger i børnehaver og vuggestuer, men kun halvdelen af, hvad Enhedslisten havde ønsket sig. Så hoveddagsordenen er sat af De Rsdiklade," siger han