Fik afslag i kendt DR-program: Nu bliver Jan kimet ned
Jan Valentin måtte tage hjem fra "Løvens Hule" uden en investor. Foto: Per Arnesen/DR Presse
Telefonen har været rødglødede hos virksomhedsejer Jan Valentin fra Sønderborg, siden hans produktidé i går blev afvist i DR-succesen Løvens Hule.

De kendte investorer fra DR-iversætterprogrammet "Løvens Hule" var vilde med produktet, og de kunne klart se potentialet, da Jan Valentin præsenterede sin ide.

De slog bare ikke til i tide, selvom investoren Jesper Buch overvejede det kraftigt. Nu har andre potentielle investorer og kunder vist interesse. 

- Det har været voldsomt. Der er kommet næsten 40 seriøse henvendelser fra både firmaer og investorer. Jeg tror på, at nu kommer mit produkt ud over rampen, siger Jan Valentin, som har opfundet "Loading Dock Protector", til JydskeVestkysten.

Produktet kan fremstå uoverskueligt, men teknikken bag er simpel; en brugervenlig og unik slæde, som skal sørge for at lastbiler kommer sikkert til og fra ramper, når en vare skal leveres.

Verdenspatenten er sikret

Jan Valentin er uddannet smed. Ideen til opfindelsen fik han, da han for tre år siden arbejdede hos Danish Crown i den sønderjyske by Blans.

Ideen opstod, da der lød et stort brag, og en lastbil var kørt for tæt på en port, der så var blevet helt ramponeret.

I dag er han herre i eget firma, JVJ Maskinteknik, som ligger i Ragebøl. Firmaet har 22 ansatte, en omsætning på 16 millioner kroner, ingen gæld og et årligt overskud på en million.

Løven turde ikke

Den ene af de fem investorer i "Løvens Hule" var lige ved at investere i Jan Valentins ide. Men til sidst trak serieiværksætteren Jesper Buch sig.

- I kan godt høre, jeg er en presset mand. Vi er for langt fra hinanden. Jeg tør simpelthen, men jer er så træt af, at jeg ikke tør. Jeg er en kylling lige nu, fordi jeg tror og håber på, at der her bliver rigtig stort, lød det fra serieiværksætter Jesper Buch i DR-programmet.

Grunden til, at Buch alligevel ikke tog springet og valgte at investere i ideen skyldtes, at værdiansættelsen af firmaet var for højt.

Jan Valentin krævede, at Løverne ville smide 1,5 millioner kroner for 2,5 procent i firmaet bag opfindelsen samt maskinfabrikken.

Programmet har næsten en million seere, så mon ikke den rette investors interesse er blevet vakt.

Jesper Buch (yderst th.) var den eneste af de fem dommere, der for alvor overvejede at investere i ideen. Foto: Per Arnesen/DR Presse

via Listen To News