Få plejefamilier får uddannelse
Meget få plejefamilier har fået den lovpligtige uddannelse. Foto: Colourbox
Kun 26 procent af landets plejefamilier har fået den uddannelse, som de skal i følge lovgivningen. Børnene bliver svigtet, lyder kritikken.

Et todages kursus i at være familieplejer.

Det mangler godt 70 procent af landet plejefamilier og det er tiltrods for, at det står i loven . Det viser en ny undersøgelse fra Socialpædagogerne.

Det er således mere end to-tredjedele af landets familieplejere, der endnu ikke har fået kursuset. Men uddannelseskvalerne stopper ikke her. Undersøgelsen viser nemlig også, at kun 13 procent af dem, der ikke har taget kurset forventer at blive uddannet.

Og når plejefamilierne ikke får den nødvendige uddannelse, så er der kun en taber- og det er børnene, fastslår Socialpædagogernes formand Benny Andersen.

"Man svigter nogle drenge og nogle piger, for det er jo dem, det går ud over. Og når det går galt i en familiepleje, så er der kun en, der er taberen, og det er børnene. Og så svigter vi dem endnu engang her i livet," siger han til Newspaq.

Benny Andersen mener, at ansvaret ligger hos kommunerne, som i følge 'Barnets Reform' skal sørge for at tilbyde kurset og uddanne familierne.

"Der her viser, at kommunen ikke tager lovgivningen alvorligt om at uddanne og klæde familieplejerne godt nok på. I sidste ende risikerer man, at få nogle børn ud i familieplejere, der ikke er rustet til opgaven," siger Benny Andersen.

Undersøgelsen kommer i kølvandet på 21søndags afsløring. Her stod det klart at flere af landets kommuner nedlægger institutionspladser til udsatte børn for at anbringe dem i netop familiepleje.