Erhvervslivet glæder sig over rekordsøgning
De unge har taget krisesnakken alvorligt, når de har søgt uddannelse i år, jubler Dansk Industri.

Hos Dansk Industri klapper man i hænderne over søgningerne til de videregående uddannelser, der i år har slået alle rekorder.

80.766 studerende har søgt ind, hvilket er en stigning på otte procent i forhold til 2011, der også var et rekordår, og det er tilmed ekstra bredt i forhold til både studieretning og geografi, viser en samlet opgørelse fra Den Koordinerede Tilmelding.

- Det er virkelig positive tal for Danmark. De unge vise stor ansvarlighed i en krisetid ved at søge bredt mod uddannelser, som vi ved, der vil være brug for fremadrettet, siger Dansk Industris uddannelsespolitiske konsulent Mads Eriksen.

Stigningen er størst i søgningen til erhversakademiuddannelserne, som har fået 10 procent flere førsteprioritet-ansøgninger end i 2011.

Herefter følger professionsbachelorer med ni procent og universiteternes bacheloruddannelser med syv procent.

Der er især flere ansøgere på det it-faglige område, det samfundsfaglige område på erhvervsakademi- og professionsbachelor-uddannelser samt ingeniøruddannelsen, samfundsvidenskab og naturvidenskab på universiteterne.

Udover at et generelt højt uddannelsesniveau er ønskværdigt, er Dansk Industri glad for, at mange har søgt ind på de områder, hvor man forventer, at der i fremtiden vil være stor efterspørgsel på arbejdskraft.

- Der er ikke noget, der tyder på, at der vil blive mange arbejdspladser i det offentlige, men at det derimod er i det private erhvervsliv, at væksten vil ske, siger Mads Eriksen.

- Og det er derfor særligt stigningerne på de tekniske og naturvidenskabelige områder, vi er glade for, siger han.

Hans håb er nu, at de studerende bliver honoreret for deres valg, så man undgår så mange afvisninger som de seneste år.

/ritzau/