Enhedslisten rynker brynene af nyt forsvar
Der er for mange brodne kar i Forsvaret til at samle magten, lyder det fra Enhedslisten. Foto: Tariq Mikkel Khan / POLFOTO
Ny struktur i Forsvaret får regeringens støtteparti til at frygte flere skandalesager og et lukket forsvar.

Forsvaret er fyldt med brodne kar, og ministerens nye plan giver kun mere spillerum til at skjule sandheder.

Det mener Enhedslisten, efter at forsvarsminister Nick Hækkerup (S) vil sende Forsvaret på slankekur ved at flytte Forsvarskommandoen ind under ministeriet.

"Det er jeg meget skeptisk overfor, fordi jeg frygter, at det føre til mere lukkethed, hvis man laver en sammenlægning, og jeg tror, det er vigtigt at have en separat administration fra den militære ledelse," siger forsvarsordfører Nikolaj Villumsen fra Enhedslisten til Newspaq.

Han tror dog, at Forsvaret kan blive mere effektivt ved at omrokere, men frygten for lukketheden vejer tungest.

"Der er rigtig mange brodne kar i Forsvaret, og jeg havde håbet en ny stil med regeringsskiftet, men det frygter jeg nu kan blive værre, hvis de lukker Forsvaret endnu mere," forklarer han og peger på tidligere forsvarsminister Søren Gade og daværende forsvarschef måtte trække sig på grund af falske oversættelser af Jægerbogen til arabisk.

Forsvarsministeren nedsætter nu et udvalg, der hurtigt skal tage stilling til, om Forsvarskommandoen skal nedlægges, mens forsvarschefen og hans stab flytter ind i ministeriet og underlægges departementschefen.

Samtidig vil Hækkerup spare penge. Styringen af forsvarets økonomi har de seneste år sejlet, og fra 2015 skal der skæres markant på det årlige forsvarsbudget på over 20 milliarder kroner.