Enhedslisten presser regeringen
Forholdene for landets asylansøgere skal forbedres, hvis Enhedslisten skal stemme for en finanslov. Foto: Mark Knudsen
Enhedslisten kalder det "helt afgørende for finanslovsforhandlingerne", at forholdene for landets asylansøgere forbedres.

Enhedslisten kommer nu med noget, der kunne ligne et krav til regeringen, netop som finanslovsforhandlingerne skal til at tage form.

Johanne Schmidt-Nielsen (EL), siger til Information, "at det helt afgørende for finanslovsforhandlingerne," at forslaget om at asylansøgere skal have lov til at flytte udenfor asylcentrene og arbejde efter seks måneder, ikke bare overholdes, men også udvises.

Enhedslisten vil også have ordningen til at omfatte afviste asylansøgere, der ikke kan tvangshjemsendes og ikke vil rejse hjem frivilligt. Som det ser ud nu skal det ifølge justitsminister Morten Bødskov (S) kun gælde for asylansøgere, "der samarbejder om hjemsendelsesforanstaltningerne."

Det betyder, at størstedelen af landets 850 afviste asylansøgere ikke vil blive omfattet af ordningen.

Det er uacceptabelt, siger Johanne Schmidt-Nielsen, og henviser til, at det er samme situation som irakerne i Brorson Kirken, befandt sig i.

"Det var jo netop irakerne, som fik regeringspartierne til at kræve, at afviste asylansøgere skal have lov at bo og arbejde uden for centrene. Så er det selvfølgelig helt uacceptabelt ikke at hjælpe andre i samme situation," siger hun