Endnu et EU-land falder i kreditværdighed
Den ungarnske økonomi er under så hårdt pres, at landets kreditværdighed er blevet sat ned. Foto: COLOURBOX
Den ungarnske økonomi er så presset, at landets kreditværdighed er blevet sat ned af det internationale kreditvurderingsfirma Moody's.

Endnu en EU-økonomi er kommet under så hårdt pres af finanskrisen, at landets kreditværdighed nedsættes af det internationale kreditvurderingsfirma Moody's.

Det sker, efter at Ungarn den 17. november bad Den Internationale Valutafond (IMF) om økonomisk sikkerhed, hvis gældskrisen i EU forværres, skriver bloomberg.com.

"Nedvurderingen skyldes hovedsageligt usikkerheden, som omgiver den ungarnske regerings evne til at opnå sine økonomiske målsætninger om konsolidering af økonomien og reducering af den offentlige gæld," skriver Moody's i en pressemeddelelse.

Den ungarnske valuta, forinthen, er den møntfod i verden, som har oplevet det største værdifald i forhold til euroen i løbet af de seneste seks måneder. I alt er forinthen faldet 14 pct. i værdi.

I 2008 blev Ungarn det første land i Europa til at bede om hjælp udefra for at undgå statsbankerot. I en IMF-ledet indsats blev der efterfølgende stillet 20 milliarder euro til rådighed for landet, som har den værste økonomi blandt de østeuropæiske EU-lande.

Kilde: bloomberg.com