Endelig! Nu regner det i tørkeplaget Afrika
Hungersnøden har haft sit ubarmhjertige tag i landene Somalia, Etiopien og Kenya. Nu får regnen - og danske støttekroner - lidt håb tilbage, melder international chef i Folkekirkens Nødhjælp. Foto: Zakysant/wikimedia
I over en uge har det regnet i Østafrika. Danske indsamlingskroner går til at bygge brønde og sikre den sultne befolkning mad.

Endelig er der opstået et lille håb i det tørkeplagede Østafrika, hvor tørst og sult i månedsvis har hærget området omkring Somalia, Etiopien og Kenya.

Men nu har det regnet i over en uge, og det er et perfekt tidspunkt, fortæller Birgitte Qvist-Sørensen, der er international chef i Folkekirkens Nødhjælp til Nyhedsbureauet Newspaq.

"Det har regnet nogle dage her de sidste to måneder, og alt er grønt, så det ser fint og fornuftigt ud. Men alt andet lige har folk stadig ikke noget at spise, og de er dybt afhængige af nødhjælp," siger den internationale chef, som befinder sig i Etiopien.

Her bliver millioner af danske støttekroner fra det landsdækkende indsamlingsshow tidligere på året og fra andre velgørende indsamlinger brugt til at bygge blandt andet brønde.

"Det vil sige, at der er blevet opsamlet vand her under regntiden. Folk har kunnet blive tilbage i deres landsbyer, hvor de har fået vand, og det samme har det lidt kvæg, de har tilbage," fortæller Birgitte Qvist-Sørensen.

Kvægene giver dog ikke giver mælk endnu, men håbet er, at de danske nødhjælpskroner kan få sikret deres vandsystemer, forklarer nødhjælpschefen:

"Og når den store regntid kommer til marts, kan kvæget endelig fedes op, så det kan blive solgt igen, så befolkningen kan få købt korn og majs, som de lever af."