DSB-bestyrelse ønsker ikke ekstra honorar
DSBs bestyrelse har til aften takket nej til transportministerens tilbud om øget bestyrelseshonorar for 2011 Foto: Thomas Borberg / POLFOTO
DSBs bestyrelse har til aften valgt at takke nej tak til tilbuddet om ekstra honorar.

DSB's bestyrelse meddeler til aften, at de ikke at modtage et ekstra honorar som følge af de mange møder, som de har holdt i år.

Det oplyser bestyrelsen i en meddelelse tirsdag aften.

På baggrund af den negative opmærksomhed i den offentlige debat, har DSB's bestyrelse her til aften besluttet at lade forslaget bortfalde, lyder det i meddelelsen.

"Det er afgørende for DSB's bestyrelse at holde fokus på at genoprette DSB's økonomi," lyder det i en kortfattet kommentar fra bestyrelsen.

DSBs bestyrelse har normalt seks møder om året. Men i 2011 har antallet af bestyrelsesmøder været 24. Dertil har der været yderligere møder i bestyrelsens ansættelsesudvalget, formøder og formandskabsmøder.

På den baggrund havde de indstillet et forslag til Transportministeriet om at få høvet deres honorar med 50 %. Et tilbud de altså nu har trukket tilbage, på trods af, at både statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og transportminister Henrik Dam Kristensen bakkede op om forlaget tidligere i dag.

DSB's bestyrelse ønsker ikke at kommentere beslutningen yderligere.