Draculas slot er til salg
Habsburg-familien har sat deres slot i Transylvanien til salg. Slottet er gennem tiden blevet betragtet som den blodtørstige Grev Draculas hjemsted.

Det kræver en person med gode nerver og en ualmindelig stor forkærlighed for hvidløg og trækors, når der skal findes en ny ejer til slottet Bran i Transylvanien i Rumænien.

Legenden siger nemlig, at det er her, vampyren over alle vampyrer, Grev Dracula, holder til. Og nu vil slottets ejere altså sælge det.

Slottet ligger på en bjergtop og blev bygget i 1212. Oprindeligt tilhørte det den royale familie Habsburg. Men familien blev smidt ud af Rumænien af kommunisterne efter Anden Verdenskrig, og den har ikke boet der siden. Efter lange retssager blev slottet givet tilbage til familien i 2006 som en del af Rumæniens optagelse i EU. Rumænien skulle nemlig aflevere de ting tilbage, som blev konfiskeret under kommunismen.

Men nu siger afdøde prinsesse Elenas søn, Dominic Habsburg, at han gerne vil sælge slottet for cirka 450 millioner kroner.

»Vi vil gerne have, at slottet Bran forbliver et ­symbol på alt godt og ærbart i Rumænien,« siger han til AP.

Voksede op på Bran

Den 69-årige Dominic Habsburg, der til daglig er arkitekt i New York, er glad for at have fået slottet tilbage. Men det var simpelthen blevet for stort en økonomisk byrde at holde slottet ved lige.

Den lokale Brasov Kommune har allerede meldt sig som interesseret køber af slottet, der er et af de største turistmål i Rumænien. Men ifølge BBC siger landets kulturminister, at kommunen ville være dum, hvis den bruger så mange penge på købet.

Slottet er blevet sat i forbindelse med den irske forfatter Bram Stokers bog om Grev Dracula, der er delvist baseret på Bran-slottets tidligere indehaver, Prins Vlad.

Han var berygtet for at halshugge sine ofre og sætte dem op på pæle.

Dominic Habsburg voksede selv op på slottet sammen med sine søstre, men han har ikke læst bogen om Grev Dracula.

»Nej. Det er ikke min slags litteratur,« siger han til ABC News.