Administration 

Taxamand: DF til magten – nu!

Det blev en af de klareste – men også en af de mest glædesløse demokratiske begivenheder i Taxamandens minde

Jesper Grunwald er journalist, blogger og taxichauffør. Han er født i 1954 og og har taget hele dannelsesrejsen fra sin opvækst i et grundtvigsk, borgerligt landbo-hjem på Bornholm til en lang karriere i Danmarks Radio med en håndfuld cheftitler. Nåede at blive ridder af Dannebrog, inden han sagde op. I dag realiserer han en gammel drøm om at være taxachauffør. Det sker I den sølvgrå Mercedes med det grønne logo . Med frie arbejdsforhold og udstyr til at skrive og fortælle historier fra den fire-hjulede virkelighed. Det blev til bogen JEG ER BARE TAXAMAND sidste år. I Ekstrabladet EKSTRA om søndagen. På hans blog www.taxamand.dk. Og så her i avisen.dk, hvor han har sin egen blog: Et kig på Danmark og verden gennem forruden på en Mercer....

Det blev en af de klareste – men også en af de mest glædesløse demokratiske begivenheder i Taxamandens minde – folkeafstemningen om det danske retsforbehold.

Lige så klart og tydeligt et NEJ, som jeg forudsagde i sidste uges klumme her i avisen.dk et døgn inden afstemningen – uden brug af nogen form for opinionsundersøgelse eller statistik.

Jeg behøvede blot at åbne ørerne til den kollektive harme og politikerlede i vogn 2282 både i dagene op til valget og dagen efter.Det eneste drama i mit eget valgunivers blev reaktionen på mit ubetingede JA, som jeg fremturede med i samme blog.

Jeg behøvede blot at åbne ørerne til den kollektive harme og politikerlede i vogn 2282 både i dagene op til valget og dagen efter

Tossehoved, fjols, nyttige idiot – jeg mærkede for første gang den mere ru side af de sociale medier og i personlige mails og sms’er. 

DET BLEV EN folkeafstemning om demokratiets og dets udøveres status lige nu. – Og det blev et rungende JA til politikerleden. ”Sjovt” nok ikke bare i det hovedrystende og bajer-flaske-klingende folkedyb – men langt ind i de cirkler, hvor magten findes.

Min gode kollega David Trads, som i måneder har taget livtag med små-fascismen i flygtningedebatten i bl.a. radioudsendelser på Radio 24syv og derved lagt god afstand til ureflekterede folkestemninger, sagde ikke bare NEJ med folkeflertallet. Han ondulerede JA-ELITEN i sit blogindlæg med en livskraft, som ellers har kendetegnet præstefætrene i DF og deres evige snak om Under- og Over-Danmark.

Da jeg i debatten drillede ham med den gyldne karriere som politisk journalist i de bedste medier, korrespondent på to kontinenter, chefredaktør, udviklingsdirektør og forfatter – måtte han komme med en enkelt lille indrømmelse:
- Jeg tilhører nok NEJ-eliten.

I 11. TIME FIK ASGER Aamund et solidt fokus på  sig selv og sin stigende status som offentlig debattør. Fra Mads og Monopolet til blogindlæg I Berlingske. Asger, erhvervsmanden og mangemillionæren stemte nej. Det blev han interviewet om i radioen. Men da han sagde de mest spændende bemærkninger, var journalisten allerede, mentalt gået videre til næste opgave.

sger, erhvervsmanden og mangemillionæren stemte nej. Det blev han interviewet om i radioen. Men da han sagde de mest spændende bemærkninger, var journalisten allerede, mentalt gået videre til næste opgave.

Asger viser sig nemlig at være hyper-føderalist. Hans tese er, at det nuværende EU er noget tand- og talentløst bras, der helst skal bryde sammen. Herefter vil de store lande i Europa – anført af England og Tyskland – opbygge et meget stærkere, føderalt forpligtende europæisk fællesskab. Og SÅ kan Danmark tage stilling til, om vi vil være med der, hvor det virkeligt foregår.

På den anden nej-fløj står Enhedslisten, som jo ikke siger andet end det evige NEJ, der har været deres røde, ledestjerne hele vejen i gennem. De holder, hvad de hader. Og hvordan i al verden skal man agere i offentligheden, når højrefløjen og politiske konvertitter totalt har overtaget scenen.

HVIS MAN VIL HAVE nuancer på den sag, bør man lytte til det fremragende radioprogram Huxi og Det Gode Gamle Folketing, (især 2. time) hvor parlamentariske veteraner taler ud uden snærende bånd. I tirsdagens udsendelse kunne man høre enhedslistemanden og den tidligere EU-parlamentariker for JuniBevægelsen, Bent Hendrup sige noget om at ”… der er også rigtigt meget godt i EU …”Gad vide, om han er en af de 10 pct. enhedslistefolk, der stemte JA?

DF har for tiden en ganske særlig udfordring. Ligegyldigt, hvad pokker partiet og formand ”Tulle” rører ved i disse tider bliver det en uhæmmet succes. Og de stakkels journalister aner snart ikke, hvilken vinkel de skal tage på folkepartiets perlerække af sejre. Først blev Pia’s fredelige revolution gennem mere end et tiår set som bølgeskvulp og landsbytosserier.

NU STÅR DEN FJERDE statsmagt mest med åben mund og polypper og iagttager den nye partiformand, der mest af alt ligner den smilende delfin Flipper. Min barndoms tv-serie om den glade mini-hval med form som en fisk men med et hjerte som et menneskes. Nu er festen i forsamlingshuset en saga blot, ja selv hal-festen en slap metafor. Folkepartiet FOLKEFESTER, så ikke mindst en ramponeret statsminister må se måbende til.

Eller rettere – melankolsk!. Løkke Rasmussen lignede mest af alt en forsmået kæreste i de sidste debatter op til valget og i kommentarerne og debatterne efter. Og man må lade manden, at jobbet må være svært. Først tager han en kort periode over som statsminister efter Fogh.

Tænk at være en hyggelig nordsjællænder, der trives bedst med en fadbamse med naboen – og så skulle erstatte et strømlinet cruisermissil med retning direkte mod globale magtpositioner. Derefter fire år i opposition til en socialdemokratisk styret regering, der i stor udstrækning førte hans egen, økonomiske politik. Endelig et historisk valgnederlag, hvor skæbnen alligevel satte ham i statsministerstolen. Men nu med DF-formandens højre hånd helt oppe i Mester Jakel-dukken.

ANDERS FOGH fik det gode råd, at søge mod midten og glemme alt ideologisk pjat om minimalstaten – hvis han ville være statsminister.

Lille Lars fra Græsted skal HELT ud til højre.

Og langt væk fra EU.Afstemningen om rets forbeholdet blev endnu en ydmygelse. En tredjedel af de vælgere, han har tilbage efter sidste valg, stemte imod hans egen anbefaling af et JA.Og de, der skulle være hans værste modstandere, socialdemokraterne, kvæler ham ved at støtte hans politik et langt stykke af vejen. De er gået så meget i europæisk flyverskjul, at ingen rigtigt tager notits af deres valgkatastrofe

Løkke Rasmussen lignede mest af alt en forsmået kæreste i de sidste debatter op til valget

Forholdet til ”Tulle” er et arrangeret ægteskab, der vil noget. Og man kan både læse det i Thulesens Dahls ølgodske begejstring og i regeringschefens statsministerielle muthed.
Selv har jeg det som erhvervsmanden på bagsædet af vogn 2282 en tidlig morgen på vej til lufthavnen.

- Lad os gøre ligesom i Norge.

Ikke melde os ud af EU, for det vil danskerne jo slet ikke, hvis de forstår de økonomiske konsekvenser. Næh, lad hele højrefløjen komme til magten, ligesom det norske Fremskridtsparti. Det er jo fuldstændigt absurd, at Danmarks største, borgerlige parti skal styre regeringen som en marionetregering uden selv at tage ansvar. Nu er DF blevet det helt store folkeparti. Danmarks største, borgerlige parti.

Statsministerposten eller ej – det er ikke afgørende, Men lad os dog se, hvordan de vil styre landet i den virkelige virkelighed. I Danmark og ude i verden.

Taxamanden nikker.

Han er enig

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.

wozniacki
Sport

Wozniacki er blevet mor

mord
Nyheder

Mor anklaget: Slog sine fem børn ihjel

brudekjole
Kendte

Sarah Grünewald: Brudekjolen er solgt

død
Krimi

 12 års fængsel: Dødelig påkørsel i bandekonflikt

Underholdning

Godfather til Danmark

Løver
Dyreliv

Skal du af med hesten: Løvemad

linse kessler i regnbuefarvet outfit
Film og TV

Linse afslører:

Nyt program på vej

Et skønt sommerhus i Saltbæk
Advertorial

Annonce

5 tips til underholdning i sommerhuset

en gul etageejendom
Advertorial

Annonce

Optag et andelsboliglån og nyd fordelene

en knitrende ild
Advertorial

Annonce

Den ultimative guide til træpillefyr

tre danske pas ligger på et bord
Nyheder

Nyt pas inden ferien?

Så skal du skynde dig

hjertestarter i boks
Sundhed

Efter Eriksens kollaps:

Flere vil være hjerteløbere

fisk ligger på grill
Mad og drikke

Træt af bøffer?

Læg disse fisk på grillen

kvinde i rød t-shirt
Nyheder

Sygeplejersker siger nej:

Strejke på vej

kasper schmeichel taler på pressemøde
Sport

Besøgte Eriksen:

- Det var sgu dejligt

at se ham

folk bader ved havnebad
Nyheder

Op mod 33 grader: 
Nu kommer varmen

fodboldspillere står omkring christian eriksen der bliver behandlet
Sport

Eriksen: Jeg har

det bedre 

motorvej set fra bro
Krimi

Dansk kvinde 
mister livet i Tyskland

martin braithwaite står i træningstrøje
Sport

Braithwaite:

Vi er stadig rørt

af situationen

to mænd står og smiler
Kendte

Hollywood-stjerne

er død

mundbind ligger på gaden
Corona

Endelig: I dag kan

du droppe mundbindet 
i butikkerne

vej i lunderskov
Krimi

30-årig i kritisk tilstand

efter soloulykke 

En kvinde med mundbind helt tæt på. Man kan kun se hendes øjne og det øverste af mundbindet.
Nyheder

Hospitaler kræver

stadig mundbind

Et billede af en sø
Krimi

3-årig fundet

livløs i vandet

Siden af en politibil
Krimi

Savnet siden maj:

Nu er han fundet død

Dronningen sidder på en stol foran en kirke ved siden af hende står prins Christian og ved siden af ham står kronprins Frederik, der er i uniform
Kongelige

Dronningen overlader

tøjlerne til den unge 

generation

Lejligheden som er luksuriøst indrettet med store grønne planter, designer møbler og højt til loftet.
Nyheder

Millioner i rabat

på luksuslejlighed

Christian Eriksen på banen mens han dribler med en bold.
Sport

Genoplivet med 

hjertestarter

Landstræner Kasper Hjulmand med alvorligt ansigt
Sport

Landsholdstræneren fortryder

billede af Peter Schrøder
Kendte

Peter Schrøder:

- Jeg troede jeg var

en gave til nationen

person viser to glas med sputnik-vaccine
Corona

Bliv vaccineret

- vind en bil

billede af politibil
Sport

Kvinde i livsfare efter voldsom ulykke med hestevogn

billede af Claes Bang, som modtager en pris
Kendte

Dansk stjerne coronaramt - har levet som pensionist

Eriksen fotograferet inden kampen mod Finland gik i gang
Sport

Eriksen er stabil,

men fortsat indlagt

billede af alexandra
Kongelige

Alexandra låner

millioner til ny bolig

haveslange med fuld tryk på vandet
Livsstil

Vander du også haven forkert?
- sådan skal det gøres

De danske spillere skærmer eriksen af
Sport

Hele verden reagerer på Eriksens kollaps

billede af nogle nuggets
Mad og drikke

"Uegnede som fødevarer"
– risiko for mug

billede af ritt bjerregaard
Kendte

Ritt Bjerregaard:
- Vrede er
godt for kvinder

eriksen og holdkammerater i jubelscene
Sport

Eriksen har sendt chat-besked til holdkammerater

drengen står med sværdet i hænderne
Helt vildt

Dreng fandt 

historisk sværd

Billede af Blue Origins rumfartøj
Helt vildt

Betaler kassen: Ukendt skal på rumrejse med Bezos

De danske står samlet i en ring
Sport

Danmark taber EM-åbning i skyggen af Eriksens kollaps

pakkekaos i københavn
Livsstil

Sådan sikrer du
din pakke bedst

billede af eriksen der bæres væk
Sport

Christian Eriksen stabiliseret - kollapsede midt i EM-kamp

Eriksen bæres fra banen og skærmes af de danske spillere
Sport

Fodboldverdenen sender varme tanker til Christian Eriksen

billede af egedal centret
Krimi

Ældre kvinde truede og spyttede på teenager

You Jianxia holder sit rekordbevis
Helt vildt

Uforklarlig rekord: Kvinde har verdens længste øjenvipper

danske fodboldfans hygger sig
Sport

Dagens afstemning: Hvor langt når Danmark ved EM?

billede af en Pukkelhval
Helt vildt

Udspyttet fisker:
Pukkelhval
forsøgte at spise mig

billede af en Smarties Pop Up
Mad og drikke

Advarsel: 
Gift i populær
børne-is

billede af en frodig køkkenhave
Livsstil

Sådan holder du køkkenhaven økologisk

billede af politibil
Krimi

Kvinde flygtede nøgen - par anholdt for voldtægt

Giette Seeberg på Golfbane
Helt vildt

Kendt eks-politiker laver

hole-in-one

allerførste golfrunde

Janni Spies portræt
Kendte

Janni Spies skal være mormor

indgang til HHX
Nyheder

Lærer suspenderet: Onanerede midt i virtuel undervisning

portræt Lea Wermelin
Nyheder

Giftrester i mere end halvdelen af vandboringer

Thomas Gotthard
Krimi

Drabssigtet præst erkender drab

Lucinda Riley portræt
Bøger

Bestsellerforfatter er død

Blomster på gerningssted
Krimi

Kørte femårig pige ihjel: 

Her er straffen

dankort
Nyheder

Stort nedbrud:

Dankort og MobilePay 

fungerer igen

Stig Tøfting og kronprinsen spiller fodbold
Kongelige

Frederik på banen

mand i arkiv
Nyheder

Tyskland lukker Stasi-arkivet

johnny fra kandis smiler
Film og TV

Kandis-Johnny synger

om sex i nyt program

klitlandskab i sommerhusområde
Sundhed

Højsæson for hugorme:

Det her må du aldrig gøre

person tager mobiltelefon fra bord
Krimi

Pas på:

Lommetyvene er tilbage

danske fodboldfans jubler på stadion
Sport

Så meget tjener spillerne

på EM-succes

pakke med ammeindlæg
Nyheder

Tilbagekalder produkt:

Kan få alvorlige

konsekvenser for barnet 

kvinde ligger i koma i seng
Helt vildt

Kvinde vågner

efter 10 måneder

i koma

annette heick sidder på stol og slår ud med armene
Kendte

Annette Heick sælger ud 

grønt græstæppe i parken i københavn
Nyheder

DMI om lørdag:

Der skal et dansk mål til

for at holde os varme 

til salg skilt foran hus
Livsstil

Se listen:

Her kan du stadig købe

hus til under 1 million

madbude i kø foran mcdonalds i Indonesien
Helt vildt

Populær menu skabte

kaos på McDonald's

grise står i små indelukker
Dyreliv

EU: Slut med bure

og tremmedyr 

Clausholm Gods
Film og TV

Slottet fra "Den store bagedyst" skifter ejer

Mette Frederiksen på pressemøde
Nyheder

Mette F beklager krænkende adfærd 

Havnen i Rønne
Krimi

Eftersøgt mand fundet død i havn

Retten i Næstved
Krimi

To dømt i stor amfetaminsag - bagmand mangler

Portræt Sarah Bro
Kendte

Nyt job til Sarah Bro

(Tallet set ude fra
Nyheder

3-årig faldt i vandet:

Pædagogerne opdagede intet