VORES VALG

DF: Flirt med Radikale var totalt fejltrin

Det var en kæmpe fejl at bejle til De Radikale under valgkampen, mener DF. Venstre og Konservative er begge under beskydning.
Peter Skaarup tror, mange borgerlige vælgere stemte radikalt på grund af V og K's flirt med Vestager under valgkampen.
Peter Skaarup tror, mange borgerlige vælgere stemte radikalt på grund af V og K's flirt med Vestager under valgkampen. Foto: Gregers Tycho / POLFOTO

Venstre og Konservative har ødelagt valget for blå blok med deres bejlen til Margrethe Vestager og De Radikale under valgkampen. Det mener Dansk Folkeparti, skriver DR.

Både formand Pia Kjærsgaard og næstformand Peter Skaarup er ude og skyde med skarpt mod samarbejdspartnerne på højrefløjen.

"Når det gælder det, man kan kalde blå blok, så var det altså et totalt fejltrin, at man lavede parløb med Det Radikale Venstre, både fra Konservative og Venstres side. Det står fast," siger Peter Skaarup.

Konservative var de første, der erklærede, at et samarbejde med Radikale var en rigtig god ide. Og det tog ikke længe før Venstre var med på vognen. I forvejen er Radikale med på den blå vogn i forhold til den tilbagetrækningsreform, de var med til at vedtage i foråret.

Alt tyder på, at reformen bliver til gennemført på trods af den nye røde regering, da forhandlingspartnerne sammen har flertal til at vedtage den. Men man skulle alligevel ikke have givet udtryk for, at De Radikale var ønskværdige samarbejdspartnere, siger Skaarup.

"Hvis man ønsker at stå samlet VOK-partierne, så nytter det ikke noget at sige, at Det Radikale Venstre er helt ok," siger Peter Skaarup.

Han mener, at de blå regeringspartiers blåstempling fik mange borgerlige vælgere til at stemme radikalt.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.