Det skal du vide, før du får klippet dit hår
Trænger du til ny frisure? Husk at overveje visse ting, før du klipper håret af Scanpix
En tur til frisøren kan være livsafgørende, for du kan enten ende med verdens smukkeste frisure eller verdens grimmeste. For at undgå det sidste, så gennemgå denne liste, før du sætter dig i stolen.

Hvem har ikke prøvet at forlade en frisørsalon med tårer siddende i øjenkrogen og et påklistret smil, som forsvinder i det øjeblik, du er trådt udenfor. Du er blevet klippet og du er slet ikke tilfreds.

Du kan naturligvis være havnet i kløerne på en dårlig frisør, men du kan simpelthen også bare have valgt en frisure, som slet ikke passer til dig. Og dét kan du undgå, hvis du forbereder dig før dit besøg, skriver Good Housekeeping.

LÆS OGSÅ: Sådan skal du ikke rense dine ører

Hårekspert Mark Townsend kender til de klassiske hår-fælder, og han opridser her, hvad du skal gøre for at undgå dem.

Kend din ansigtsform

Når først du har styr på, hvordan dit ansigt er bygget op, så kan du bedre gennemskue hvilke frisurer, der kan passe til dig. Dit mål skal altid være at få dit ansigt til at se ovalt ud, da det er den mest flatterende facon, fortæller Mark Townsend.

LÆS OGSÅ: SÅ meget påvirker mænd dig

Vælg derfor kun hår, der får dig til at se oval ud. Er du eksempelvis meget rund om hagen, så vælg ikke hår, der puffer dernede og giver ekstra fylde netop der.

Kend teksturen på dit hår

Har du krøller, så kan det ikke nytte noget, at du tager et billede med af Blake Lively til frisøren og forventer, at du kan komme til at se sådan ud.

Det samme er tilfældet, hvis du har fladt og tyndt hår. Du er nødt til at erkende, at du aldrig får hår som din favorit popsanger, hvis hår har masser af fylde og tekstur.

LÆS OGSÅ: Derfor skal du ikke give din mand den kolde skulder

Hav realistiske forventninger

Det er klart, at du går til frisøren for at på pænere hår. Men hav ikke urealistiske forventninger.

En frisør kan gøre meget, men det er umuligt fuldstændig at ændre dit hår, eller redde noget, der er helt ødelagt. De kan hjælpe dig på vej, og du bør tale med frisøren om, hvad han eller hun tror er bedst for dig.

Overvej din livsstil

Er du typen, der alle dage har taget bad om aftenen og derfor puttet håret op i en elastik om morgenen, så skal du overveje, hvordan du vil klippes, før du gør det. Vil du prøve med kort hår, så overvej om du også er villig til at bruge den ekstra tid om morgenen, der skal til, hvis håret skal sættes.

En tur til frisøren skal helst være rar og resultatet helst så godt som muligt, og det bliver det altså først, hvis du gør dit forarbejde godt og har et realistisk syn på dig selv og dit hår.