SÅ meget påvirker mænd dig
Mænds kommentar om dit udseende ændrer alt for let den måde, du ser dig selv på Scanpix
En enkel kommentar fra en fremmed fyr kan have så stor indflydelse på dig, at du vil ændre den måde, du opfatter dig selv på og tro, at du er grim og ikke spor køn.

Til en fest overhører du en fyr sige til sin kammerat, at du ikke lige er hans type. Eller en kammerat har en gang kommenteret på din dobbelthage, og selvom du godt ved, at du ikke har en større hage end andre piger, så bider den slags snak sig fast i dig, skriver Health.com.

LÆS OGSÅ: Er du træt? Så nemt bliver du frisk

Forskere fra Southern Methodist University har kigget nærmere på kvinders selvopfattelse og en ting står klart, vi har ofte et forskruet syn på os selv.

Er jeg hot eller not?

Forskerne bag undersøgelsen lavede blandt andet et studie baseret på 500 kvinder – de blev opdelt i to grupper, der alle skulle vurderes af en gruppe mænd. Den ene gruppe kvinder fik at vide, at de var attraktive. Den anden gruppe kvinder fik at vide, at de ikke var attraktive.

Resultatet blev, at den gruppe kvinder, der troede mændene kunne lide dem, også selv var mere positive omkring deres udseende. Det modsatte var tilfældet med de kvinder, der blev vurderet til ikke at være så attraktive. De var utrolig hårde ved sig selv.

LÆS OGSÅ: Derfor skal du ikke give din mand den kolde skulder

Så en dum kommentar fra en mand kan altså få dig til at tro, at du er grimmere eller mindre køn, end du rent faktisk er – modsat kan søde ord fra en mand hjælpe din selvtillid godt på vej. Og det er jo positivt.

Det er også det positiv syn, forskerne har valgt at bruge, når de selv kigger på deres studie. De pointerer i en kommentar til Huffington Post Canada, at netop denne viden kan hjælpe kvinders kropssyn i den rigtige retning.

LÆS OGSÅ: Bliv smuk som Helena Christensen: Få skønhedstips

Hvis vi kvinder er så påvirket af mændene, så skal vi begynde at lytte mere til dem og lade dem få mere og højere taletid – for der findes rigtig mange mænd, der elsker kvinder med bløde lår og en bredere talje, og får de fortalt kvinderne det, ja så dømmer vi måske ikke os selv nær så hårdt næste gang en kur fejler, eller vi kritisk står foran spejlet…for vi er jo smukke præcis, som vi er.

via Listen To News