Derfor får Dansk Folkeparti vælgersmæk
Medierne har ikke dækket det værdipolitiske, og det giver dårlig meningsmåling til DF, siger Kristian Thulesen Dahl Foto: www.danskfolkeparti.dk
Verdensøkonomien har stjålet plads fra den hjemlige værdipolitik.

En våd klud i ansigtet. Sådan må Dansk Folkeparti opleve fredagens meningsmåling fra Megafon.

Her står regeringens støtteparti til at få sølle 10,7 procent af stemmerne, og det er en tilbagegang på hele 2,5 procentpoint i forhold til den seneste Megafon måling fra juni.

Traditionelt er Dansk Folkeparti det parti, der ligger mest stabilt i meningsmålingerne, siger valgforsker Rune Stubager fra Århus Universitet. Og derfor er resultatet bemærkelsesværdigt. Men der finde en forklaring, påpeger forskeren.

"Dansk Folkeparti bliver lidt klemt i den politiske dagsorden, der dominerer lige nu, nemlig den økonomiske dagsorden. Dansk Folkeparti er et parti, der normalt markerer sig på den værdipolitiske og den velfærdspolitiske dimension," siger Rune Stubager til Newspaq.

Og den vurdering er partiets finansordfører Kristian Thulesen Dahl sådan set enig i. Mediernes dækning af globale udfordringer har ikke efterladt meget plads til Dansk Folkepartis mærkesager.

"Mange af vores vælgere er optaget af helt dagligdags spørgsmål. I kølvandet af den usikkerhed, der har været i verdensøkonomien de sidste par uger, har sendefladen - helt berettiget - været fyldt af det," siger Kristian Thulesen Dahl til Politiken.

Rune Stubager vurderer, at Dansk Folkepart nu vil sætte alle segl ind på at få deres traditionelle trunfkort, udlændingedebatten, smidt ind i Valgkampen.

I den nye måling står rød blok ud til at få 93 mandater mod 82 til de borgerlige partier.