Departementschef skrev i Thornings skattesag
Departementschefen i Skatteministeriet har vist påfaldene stor interesse for sagen, mener Magnus Heunicke (S). Foto: Polfoto, (Peter Hove Olesen)
Skatteministeriets departementschef ,Peter Loft, havde skrevet et afsnit til afgørelsen om Helle Thornings skattesag. Det kom dog ikke med.

Den tidligere skatteministers højre hånd, departementschef Peter Loft, blandede sig direkte i sagsbehandlingen af Helle Thorning-Schmidts skattesag.

Det skriver Politiken.

Flere kilder afslører uafhængigt af hinanden, at Peter Loft sendte et afsnit som omhandlede Helle Thorning-Schmidts personlige skatteforhold til Skatteministeriet.

Ifølge kilderne ønskede han at få det med i den endelige afgørelse, men da Skat København fandt afsnittet irrelevant blev det udeladt.

Lektor i forvaltningsret ved Aalborg Universitet, Sten Børsing, mener, at departementschefen har overtrådt loven, da det lader til, at han har blandet sig i afgørelsen.

"Når der nu er oplysninger om, at Peter Loft skriftligt har ønsket at få detaljer med, så taler meget jo for, at han har været tæt på at blande sig i afgørelsen, og det må han ikke efter skatteloven," siger han til Politiken.

Socialdemokraternes politiske ordfører, Magnus Heunicke, siger, at det sætter sagen i et helt nyt lys.

"Det er en megen påfaldende interesse, Peter Loft har vist for sagen," siger han til Politiken.

Sagen vækker opsigt, da det er ulovligt for Skatteministeriet at træffe eller påvirke konkrete skattesager. Det er kun Skattecentrene i regioner, der må tage sig af konkrete sager.

via Listen To News