Deniz fra Aarhus: "Jeg er så glad for mit ressourceforløb"

Deniz Mercan fra Aarhus er ked af debatten om ressourceforløb. Han har nemlig kun godt at sige om sit eget forløb, som har givet ham motivation og stabilitet.
Deniz Mercan fra Aarhus fik to arbejdsskader i Forsvaret i 2010. Nu er han i ressourceforløb - og det er han glad for.
Deniz Mercan fra Aarhus fik to arbejdsskader i Forsvaret i 2010. Nu er han i ressourceforløb - og det er han glad for. Foto: Privat

Debatten om kommunernes ressourceforløb har raset de sidste måneder. Avisen.dk har kunnet fortælle om syge, der sendes i praktik med deres seng, mens overlæger har advaret mod, at nogle borgere bliver mere syge af forløbene.

Men Deniz Mercan fra Aarhus mener, at debatten bør have flere nuancer. Han er nemlig selv i et ressourceforløb, som han er overordentligt godt tilfreds med.

- Når jeg taler med min sagsbehandler, giver hun mig følelsen af, at alt kan lade sig gøre. Det er mig, der sætter rammerne og tidsplanen. Alle muligheder er åbne, siger Deniz Mercan til Avisen.dk

Granater og bombehunde

Deniz Mercan var i 2010 konstabel i Forsvaret og blev inden for få uger ramt af to arbejdsskader. Første gang gik det galt, da han løftede 42 kilo tunge granater fra en lastbil. Anden gang gik det galt, da han faldt og landede direkte på halebenet under en øvelse med en bombehund.

Siden har han været på sygedagpenge, på kontanthjælp og har siden starten af 2015 været i ressourceforløb. Forinden det er gået flere års kamp mod Aalborg Kommune, hvor han før boede.

På vej i praktik

I ressourceforløbet har han fået hjælp til at komme i gang med en uddannelse.

- Før kunne jeg aldrig nogensinde se mig selv på arbejdsmarkedet eller i skole igen. Men nu læser jeg HF enkeltfag på VUC og er blevet kontaktet af en virksomhed, som sagde, at de måske kan finde plads til mig, fortæller Deniz Mercan.

Nu er planen derfor, at Deniz Mercan sætter uddannelsen på pause og kommer i praktik virksomheden, samtidig med at han får hjælp til at håndtere smerterne efter arbejdsskaden. På sigt håber han, at han kan blive ansat i et fleksjob.

Deniz Mercan har i årevis kæmpet mod sine arbejdsskader. Men et ressourceforløb har nu givet ham mod på job og uddannelse. Foto: Privat

Ro på økonomien

Deniz Mercan forstår godt, at ressourceforløbene ikke er en god oplevelse for borgere, som har en arbejdsevne på få minutter om ugen og bliver sendt i praktik med deres seng. Men han kan ikke genkende det generelle billede af ressourceforløbene.

- Jeg er så glad for mit ressourceforløb. Det har givet mig økonomisk stabilitet, og det har betydet, at mit fokus også er blevet ændret. Når økonomien er på plads, har man mere overskud til at komme videre, siger han.

Slut med at kæmpe mod kommunen

Deniz Mercan har tidligere kæmpet en lang kamp mod Aalborg Kommune, som uberettiget nægtede ham sygedagpenge. Men da han flyttede til Aarhus blev virkeligheden en helt anden.

- Før skulle jeg vende og dreje alt, og jeg skulle bruge meget energi på at bokse med forvaltningen. Men den kamp er i stedet blevet vendt til en kamp for mig, mit helbred og min fremtid, siger han og slutter med en stor ros til sin sagsbehandler i Aarhus Kommune:

- Jeg har helt seriøst verdens sødeste sagsbehandler. Hun møder mig med forståelse, og hun sætter sig ind i mig som individ. Det har motiveret mig rigtig meget, siger Deniz Mercan.

Deniz' kamp mod kommunen

Avisen.dk har sidste år bragt en læng række historie om Deniz Mercan, som har måttet kæmpe en lang kamp mod Aalborg Kommune. Læs historierne her:

14. marts 2014: Deniz vandt over kommunen og tabte 40.000 kr

4. april 2014: Deniz må spise gamle sygedagpenge i to år

9. maj 2014: "Den bedste nyhed fra regeringen i lang tid"

2. september 2014Kommunens sommerferie kostede Deniz indtægt i tre måneder

4. december 2014: Deniz vil have sine 40.000 kr tilbage fra kommunen

 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.