Demonstration mod fattigdom i fire byer: "Vi vil have reformerne væk"
Netværket Bekæmp Fattigdom NU har tidligere arrangeret flere demonstrationer. Her er det en demonstration mod kontanthjælpsloftet i marts sidste år. Foto: Cecilie Agertoft/Avisen.dk
Klokken fem i eftermiddag byder netværket Bekæmp fattigdom NU op til en fælles front mod reformer, der gør fattige borgere endnu mere fattige.

"Ja til social retfærdighed - Nej til fattigdom".

Unge som gamle. Folk på kontanthjælp. Arbejderen og overklassen. I aften samles borgere til demonstration i blandt andet det indre København.

Budskabet står skrevet sort på hvidt. Netværket 'Bekæmp fattigdom NU' vil sætte fokus på ulighed i Danmark.  

- Formålet er at sætte fokus på, at der er en stigende ulighed i vores samfund, fortæller Maria Jakobsen, der er talsperson for netværket, om aftenens demonstration. 

- Vi demonstrerer for de personer, der er ramt af de forskellige reformer, som øger uligheden i vores samfund, siger hun. 

Fire byer i Danmark vil i dag demonstrere. Udover København er Århus, Slagelse og Odsherred med i kampen. 

Reformerne skal tages af bordet

Dagen i dag er FN's internationale dag for social retfærdighed. Og det er anledningen til, at demonstrationen afholdes. 

"Og derfor går vi på gaden på mandag for at vise modstand og for at råbe politikerne op - de her reformer skal tages af bordet," står der i pressemeddelelsen, som netværket har udsendt i weekenden.  

Til Avisen.dk uddyber Maria Jakobsen:

- De reformer, der er indført inden for den seneste årrække, øger uligheden. Dem, der i forvejen var dårligt stillet, bliver endnu dårligere stillet.

Kontanthjælpsloftet, sygedagpenge, førtidspension, SU-reformen og uddannelsesloftet, er de reformer, som Maria Jakobsen henviser til.

- Vi vil vise, at vi vil have ændret på tingene. Vi vil vise, at vi er imod måden, man kører tingene på. Og så vil vi have reformerne væk, siger hun. 

Maria Jakobsen håber på et talstærkt fremmøde. Indtil nu viser Facebooksiden, at 1.700 personer er interesseret i at deltage senere i dag.

Men det ser ikke ud til, at der kommer lige så mange som håbet, fortæller hun. 

- Det er nok på grund af demonstrationen i oktober. Den fik stort set ingen mediedækning, selvom 7.000 mennesker var mødt op. Og det kan desværre betyde, at der er mange mennesker, der ikke har overskud til at prøve igen, siger hun.

Fokus på oplysning

Maria Jakobsen mener, at der mangler mere oplysning omkring de reformer, som Folketinget inden for de seneste år har indført. Det er hele samfundet, der ikke ved nok om det, forklarer hun. 

- Vi gør det for at vise, at vi vil have ændret på tingene. Vi er imod den måde, som politikerne kører tingene på, og jo flere vi kan få til at se, at der er noget galt, des bedre, siger hun.

Netværkets helt store mål er at få en ny socialpolitik, der hænger bedre sammen for hele det danske samfund. Fattig som rig.

Det skal du vide om aftenens demonstration

Hvor: Højbro Plads, København

Hvornår: Klokken 17.00

Hvem: Bekæmp fattigdom NU

Talere:  Pernille Skipper, Enhedslisten, Pia Olsen Dyhr, SF, Torsten Gejl, Alternativet m.fl.

Konferencier: Tanja Zabell

Underholdning: Musiker, Bo Evers

Kilde: pressemeddelelse, Bekæmp fattigdom NU

via Listen To News