Debattører: 'Tids-tyranni har erobret vores arbejdskultur'
Kvalitet tager tid. Og det kan være svært at opnå for politikerne, der ofte har utrolig lidt tid til at tage store beslutninger for vores samfund, mener to debattører. Scanpix
Tid er kvalitet, og vi kræver tiden tilbage, mener to debattører i dagens udgave af Berlingske Tidende.

- Ledere på alle niveauer og i alle miljøer af det moderne samfund fornemmer skredet og vogter af samme grund nidkært over deres kalender, mens stress-klinikkerne melder om fulde huse, skriver to debattører i dagens Berlingske.

Det er det tidligere medlem af Europaparlamentet Morten Løkkegaard (V) og Claus Bindslev, stifter af Bindslev Next Step, der er afsender af kommentaren.

De frygter blandt andet, at et øget tidspres fører til dårligere lovgivning, som ikke er blevet debatteret ordentligt.

Vi er kommet til et punkt, hvor forbavsende mange beslutninger, regler og planer for vores fremtid kommer til verden i en tilstand af stress, kroniske tidsproblemer og manglende opmærksomhed i samtalen, skriver de.

100 skattelove om året

De kommer med et eksempel - skattepolitik - hvor politikerne virkelig har travlt og ikke har mulighed for at tage gode beslutninger:

- Tag nu skatteområdet: 100 nye skattelove om året..! En dugfrisk optælling viser, at hvert tredje af regeringens lovforslag på skatteområdet siden 2011 har haft en høringsfrist på under to uger. Ved enkelte forslag var fristen helt nede på to dage, skriver de.

Gode beslutninger tager tid

Vores samfund står overfor store udfordringer, mener debattørerne. Og der skal store reformer til, for at sikre fremtidens Danmark. Men:

- De færreste tænker over, hvordan beslutningstagere på Christiansborg, i virksomhederne og organisationerne, skal nå frem til disse modige beslutninger. Den slags dumper som bekendt ikke ned fra himlen. Og forklaringen er ligetil: Kvalitet kræver tid, skriver de to debattører i deres indlæg.