LIGE NU De sidste børnemillioner skal findes først
Johanne Schmidt-Nielsen og Frank Aaen så ud til at være i et fremragende humør, da de ankom til forhandlingerne. Foto: Lars Krabbe / POLFOTO
Enhedslisten vil presse de afgørende kroner ud af regeringen.

Om to timer skal Enhedslistens hovedbestyrelse beslutte, hvorvidt partiet kan stemme ja til den samlede finanslov. Men inden da, skal der en enkelt ting på plads. Der skal findes flere penge til småbørnene her i landet.

Derfor er regeringens forhandlere netop gået til forhandlinger med Frank Aaen og Johanne Schmidt-Nielsen fra Enhedslisten klokken ni, men inden klokken 11 skal pengene helst være i kassen, hvis det lille støtteparti skal kunne gå til hovedbestyrelsesmøde med oprejst pande.

"Vi har ét stort krav tilbage, som vi skal ind at forhandle nu, og det er, om vi kan få nogle bedre forhold for børnene i daginstitutionerne," oplyser Frank Aaen.

Den slags koster penge, og beløbet er ikke de rene basseører.

"Der er tale om et trecifret millionbeløb, som skal afsættes. Men vi skal nok blive færdige inden klokken 11," lyder det fra Johanne Schmidt-Nielsen og fortsætter:

"Vi skal have nogle flere pædagoger og pædagogmedhjælpere ind på stuerne i vores daginstitutioner. Derudover skal vi på sigt have lavet minimumsnormeringer i daginstitutionerne; simpelthen give nogle rettigheder til vores børn, så der bliver et loft over, hvor mange børn der må være pr. pædagog," slår Johanne Schmidt-Nielsen fast.

Men får Enhedslisten sin vilje, vil folketingsgruppen så også indstille til partiets hovedbestyrelse om, at man trygt kan stemme for næste års finanslov.