DBU: FCK får straf
Det kan blive en temmelig dyr affære for FC København, at UEFA har rejst en disciplinærsag mod klubben. Arkiv Foto: Scanpix, Reuters, Bob Strong
De københavnske løver kan se frem til alt fra bøde til tomme tribuner som straf for håndteringen af Hannover-kampen i Parken.

Brølene fra de danske mestre er forstummet for en tid, for det kan blive en temmelig dyr affære for FC København, at UEFA har rejst en disciplinærsag mod klubben.

Det er sket på baggrund af klubbens elendige håndtering af sikkerheden under kampen mellem Hannover 96 og FCK i Parken 3. november, det skriver Ekstra Bladet.

"FCK bliver straffet. Det vil de blive. Det er der ingen tvivl om," siger DBU's generalsekretær, Jim Stjerne Hansen, som selv sidder i UEFA's disciplinærudvalg, til avisen.

Og det er ikke mindre end syv anklagepunkter, som UEFA, efter Europa League-kampen mod Hannover, har rettet mod de danske mestre.

De omfatter blandt andet utilstrækkelig organisering, manglende kontrol af billetsalg, utilstrækkeligt antal kontrollører, utilstrækkelig adskillelse af fans, utilstrækkelig kropsvisitering og blokerede trapper.

Og Jim Stjerne mener ikke, at UEFA vil få de store problemer med bevisbyrden i sagen.

"Hvis klubben, som jeg kan forstå, har haft en dialog med UEFA før kampen, hvor de er blevet gjort opmærksom på problemstillinger i forbindelse med kampen, så vil jeg da også tro, at den delegerede fra UEFA har gået rundt for at se, hvordan det er blevet håndteret med de mange fans fra Tyskland," siger han.

Kilde: Ekstra Bladet