Danskere vil handle lokalt, men ender på nettet: Billigere og nemmere
Det er ofte fordi, det er nemmere og billigere, at borgerne i Bagsværd bliver drevet til nethandel frem for at gå i byens butikker. Foto: Victor Kristensen
Borgerne i Bagsværd er glade for deres lokale butikker, men alligevel handler de ofte på nettet.

De danske butikker er trængte af nethandel i buldrende fremdrift, skriver Avisen.dk onsdag. Avisen.dk har talt med butiksejerne i Bagsværd, der er fortrøstningsfulde.

Byens borgere kigger dog mod computeren for at handle, fordi det ofte er nemmere, siger de.

Balkis Fares, 36 år, på barsel. Foto: Victor Kristensen

- Jeg handler mest fødevarer i Netto, men ellers tager jeg til storcentret i Lyngby. Det er simpelthen bare nemmere og hurtigere, når man har et barn. Det er også derfor, at jeg handler meget på nettet. Der køber jeg faktisk stort set alt på nær mad.

- Når mit lille barn ligger og sover, så kan jeg jo bare handle på computeren, det er hurtigere, og jeg skal ikke stå i kø. Det gør det nemmere meget nemmere og mere fleksibelt. Jeg går måske i de små butikker en gang i mellem, men det er ikke så tit. Storcenter og nettet er hurtigere og nemmere.

 

Liselotte Mortensen, 80 år, pensionist. Foto: Victor Kristensen

- Vi går i butikkerne hver dag for at købe mad og blomster. Tøj køber vi andre steder, for det er der ikke så meget af her i Bagsværd, for det er for dyrt. Selv kan jeg bedst lide at gå i butikker, for jeg kan ikke finde ud af at handle på nettet. Det står min mand for, og der køber han faktisk en del. Det er mest elektronik og e-bøger, som han er glad for.

- Men vi er meget afhængige af, at der er butikker her, hvor vi bor, for vi har ikke nogen bil, og vi skal jo også slæbe tingene med hjem. Hvis der ikke var butikker i byen, ville vi nok være nødt til at tage busser og tog til byer længere væk, og det ville jo være ærgerligt.

Lars Laursen, 57 år, førtidspensionist. Foto: Victor Kristensen

- Jeg handler mest fødevarer, men jeg handler også relativt tit andre ting som for eksempel i dag, hvor Din Tøjmand havde tilbud på nogle bukser. Men ellers handler jeg også meget på nettet. Der køber jeg elektronik, fordi det oftest er billigere, og så køber jeg mange bøger. Især antikvariske bøger kan være svære at finde i butikkerne, og der er det meget nemmere at søge efter dem på nettet.

- Men sådan noget som tøj og sko kunne jeg aldrig finde på at købe online, for det vil jeg gerne prøve først. Ellers aner jeg jo ikke, om det passer mig, og man kan ikke mærke på stoffet. Og det er jo sådan et hyr at sende ting tilbage, når du køber det på nettet. Men standardprodukter er nemmest at købe på nettet. Jeg ved jo godt, at de fysiske butikker er trængte af netbutikker, og det synes jeg naturligvis er trist, for der er stadig brug for de fysiske butikker og den gode service. 

 

Pernille Jespersen-Kaae, 35 år, skolelærer. Foto: Victor Kristensen

- Nu er jeg lige flyttet hertil for seks måneder siden, så vi har ikke prøvet de lokale butikker så meget endnu. Vi har handlet lidt hos vinhandleren, slagteren og så naturligvis kebabrestauranten. I øjeblikket køber vi faktisk nærmest alting på nettet. Det er simpelthen bare nemmere, når man har børn og både skal hente og bringe.

- Men det er jo kun et spørgsmål om tid, indtil vi lærer butikkerne her at kende, for vi vil jo gerne støtte det lokale. Det er jo vigtigt, for det giver liv til byen. Der er lige åbnet en ny café, som vi har talt om, at vi skal ned og besøge. For hvis man ikke gør det, så lukker det hele jo, og så ender det med, at der er helt dødt. Så er man pludselig nødt til at tage i storcentret i stedet for, og det er jo i bund og grund ikke særlig charmerende. Så kan jeg bedre lide de små butikker.

Steen Kristoffersen, 73 år, pensionist.

- Jeg handler i lokale butikker hver dag. Det er meget sjældent, at jeg køber ting på nettet, og så er det på Amazon.com. Her forleden var jeg på jagt efter en DVD med Dunkirk, og der ledte jeg overalt efter den hos både Elgiganten og Power. De sagde ligeud, at jeg skulle søge på nettet i stedet for.

- Men jeg går altid i butikkerne først for at se, om jeg kan få det der. Det er kun, når jeg ikke kan finde det i butikkerne, at jeg handler på nettet. Og så er det jo også lidt en oplevelse at handle i en butik, hvor du kan gå rundt og blive inspireret. Når du handler på nettet er det jo kun fordi, du ved, hvad det er, du leder efter.