Administration 

Ved du det om det britiske royale bryllup?

Den britiske prins Harry hilser på folket foran Windsor Castle, hvor han lørdag gifter sig med den amerikanske skuespiller Meghan Markle. (Foto: Foto: Adrian Dennis/AFP)

Lørdag gifter prins Harry sig med Meghan Markle. Men hvor meget ved du om brylluppet og det britiske kongehus?

Den britiske kongefamilie får et nyt medlem, når prins Harry og den amerikanske skuespiller Meghan Markle lørdag bliver gift.

Her kan du teste din viden om det royale bryllup og den britiske kongefamilie:

1. Prins Harry og Meghan Markle bliver gift i St. George's Chapel i kongehusets slot Windsor Castle, der ligger en time fra London. Hvornår er kapellet fra?

a) 1475

b) 1575

c) 1675

2. Prins Harry har tilbragt ti år i den britiske hær. Hvor har han været udsendt to gange som soldat?

a) Irak.

b) Mali.

c) Afghanistan.

3. Hvilken karakter spiller Meghan Markle i tv-serien "Suits"?

a) Rachel Green.

b) Rachel Zane.

c) Rachel Berry.

4. Hvilken blomst skal indgå i en royal brudebuket i Storbritannien?

a) Lilje.

b) Myrte.

c) Rose.

5. Hvad bliver anset for upassende for kvinder i det britiske kongehus?

a) At have løst hår.

b) At være iført nedringet tøj, der viser kravebenet.

c) At have farverig neglelak på.

6. Hvad kostede omkring 265 millioner danske kroner, da prins William og Kate Middleton blev gift i 2011?

a) Renovering af Westminster Abbey.

b) Sikkerhedsforanstaltninger.

c) Catering og underholdning.

7. Hvor kan man se den yderst populære tv-serie om dronning Elizabeths liv, "The Crown"?

a) HBO.

b) Amazon.

c) Netflix.

8. Hvad gjorde 2,8 millioner mennesker, da prins William og Kate Middleton blev gift?

a) Skrev statusser på Facebook om det royale bryllup.

b) Rejste til London for at overvære brylluppet.

c) Så brylluppet på tv.

9. Hvornår døde prinsesse Diana?

a) August 1996.

b) August 1997.

c) August 1998.

10. Hvornår blev prins Charles gift med Camilla, der er hertuginde af Cornwall?

a) 2003.

b) 2004.

c) 2005.

11. Hvem i Storbritanniens historie har siddet længst tid som monark?

a) Dronning Victoria.

b) Kong George III.

c) Dronning Elizabeth.

Svar: 1:a, 2:c, 3:b, 4:b, 5:c, 6:b, 7:c, 8:a, 9:a, 10:c, 11:c.

Kilder: The Washington Post, The Guardian, IMDB, royal.uk og The Independent.

/ritzau/

Keld og Hilda Heick
Kendte

Keld og Hilda: - Coronaen har tæret på pensionen

havnen i tokyo
Sport

Jordskælv rammer OL:
- Taget bevægede sig

Jenna Bagge og Albert Rosin Harson
Kendte

Danse-darlings

afsløret

på kærlighedsferie

claus elming
Underholdning

Tilbage på tv:
Seerne får et chok

piger i solskin
Nyheder

En hund efter sol? Her finder du den onsdag

skagen by
Corona

Skagen
risikerer
nedlukning 

Anders Holch Povlsen smiler
Nyheder

Danmarks rigeste fordobler formuen

Pakke med rullepølse
Mad og drikke

Advarsel: Denne rullepølse kan gøre dig syg

Svævefly i kornmark
Nyheder

17-årig nødlander i svævefly

skolebarn på cykel
Nyheder

Skolestart? Øv trafiksikkerhed med dit barn nu

portræt Thomas Gotthard
Krimi

Sognepræst tilstår drab 

Nyheder

New Yorks guvernør har krænket flere kvinder

Nyheder

Altædende bille kan være på vej til Danmark

Mobiltelefoner i montre
Nyheder

Salget af brugte

mobiltelefoner eksploderer:

Sådan gør du en sikker handel

Tommy Ahlers i Folketingssalen
Nyheder

Tommy Ahlers stopper i Folketinget

Sport

Springsteens datter skubber dansker ud af OL-finale

Soldater ved tank
Nyheder

Tysk våbensamler skal afgive kampvogn

landsted set fra luften
Kendte

Her er årets

største kendishandler

mand smiler fra talerstol
Helt vildt

Nu er han

verdens rigeste

piller og kapsler ligger på bord
Sundhed

Advarer mod kosttilskud:

Kan give alvorlige

leverskader 

håndboldspiller i aktion ved OL i Japan
Sport

Danske håndboldhelte

knuser Norge

mand kigger ind i kameraet
Krimi

Præsten nægter at tale

cykelryttere i styrt
Sport

Danmark i OL-finalen

efter bizart uheld

ic4 tog på skinnerne
Nyheder

Tog-kaos

i Danmark

kajakroer vinker fra kajakken
Sport

Ny dansk OL-medalje

bill gates gestikulerer
Kendte

Bill og Melinda Gates:

Skilsmissen er officiel 

kø til vaccination
Corona

Derfor er danskerne

blandt de mest

vaccinerede i verden

væltede cykelryttere på cykelbane
Sport

Kæmpe drama:

Danmark i bizart uheld

flaske med pesto
Sundhed

Spis ikke

denne pesto

grøndland
Nyheder

Påtale:

Sprang foran i vaccinekø

Axelsen
Sport

Efter triumfen:

Her er Viktors rigtige guld

Beha
Kendte

Mikkel Beha Erichsen:

Sønnen får nyt job

Brand
Nyheder

Brændende Sydeuropa: Turister søger hjælp

vaccine
Nyheder

Vaccine-tal:

Laveste i tre måneder

Iran
Nyheder

Tankskib angrebet:

Nye spændinger med Iran

Skildpadde
Krimi

Skildpadde stjålet

fra dansk dyrepark

Danfoss
Nyheder

Efter EU-godkendelse:

Danfoss' gør kæmpekøb

Viktor Axelsen
Sport

Rørende billeder:

Tårer af guld

guld
Sport

Suveræne Axelsen: Gulddreng

nyfødt med Fetus-in-fetu-syndromet
Helt vildt

Pige født med
tvilling i maven

Sara Slott
Sport

Sara Slott:

Karrieren slutter med styrt

en våd mobiltelefon
Livsstil

Har du tabt mobilen i wc’et? Sådan kan du - måske - redde den

måger snupper et stykke morgenbrød
Nyheder

Ekspert om kampen mod mågerne: Glem det

lastbil i brand
Krimi

Lastbil i brand på motorvej

hovedbanegården
Krimi

Togkaos - forsinkelser og aflysninger

pandaunge kommer til verden
Dyreliv

Panda har
født tvillinger

jernbaneoverskæringen
Krimi

Tog og to biler
kørt sammen

Anne-Marie Rindom
Sport

Guldvinderen:

Har berømt kæreste

morten messerschimidt
Krimi

Retssag begynder: Det er Messerschmidt tiltalt for

personer på en strand
Nyheder

Sidste uge i skolernes ferie bliver lun og med plads til sol

madpakke
Nyheder

Skolestart:

Gode tricks til madpakken

gistrup
Krimi

Voldsomt slagsmål:

Bed tungen af modstander

håndboldherrer
Sport

Håndboldherrer:

Videre til kvartfinale

Potalivo
Kendte

Lykkelig skuespiller:

Scorer værts-job

sas
Nostalgi

Billedserie:

SAS har 75 års fødselsdag

veganer
Nyheder

Veganerpartiet:

Medstifter bliver frontfigur

brand i bjerge med strand i forgrunden
Nyheder

Turister evakueret

fra strande

i populære feriebyer 

rytter på hest
Sport

Hest aflivet efter

OL-konkurrence 

Bille August og konen Sara-Marie Maltha poserer
Kendte

Bille August: Jeg har

en pagt med min kone

instrumentbræt i bil
Krimi

Vanvidskørsel: Folk

måtte springe for livet 

Sport

Guld-Rindom: Fik

kronprinsen i røret

asta björk poserer for kameraet
Kendte

Vild med Dans-stjerne

tager stor beslutning

anne marie rindom smiler i båden
Sport

GULD TIL DANMARK!

kat ligger under brændeovn
Nyheder

Ny lov: Skal din

brændeovn skiftes ud?

coronapas på telefon
Corona

Her er det slut

med coronapas 

pernille blume smiler med medalje i hånden
Sport

Medalje til Blume

skuespilleren bob odenkirk poserer
Kendte

Tv-stjerne fik hjerteanfald:

I stabil tilstand

pernille blume smiler
Sport

Pernille Blume:

Den vildeste oplevelse

mette frederiksen står med hånden på mands skulder
Nyheder

Nu kan du søge om

Arne-pension

politibil med påskriften politi
Krimi

Voldsom trafikulykke:

To i kritisk tilstand 

Gade med bygninger på begge sider
Krimi

Fireårig faldt ud af vindue på fjerde sal

Boris Johnson og hans hustru, Carrie Johnson
Underholdning

57-årige Boris Johnson skal være far igen

to storke i rede
Dyreliv

Storkeunger mister livet i gylletank

Esbern Syhler-Hansen og Rosa Kildahl
Kendte

Vild med dans-stjerne skal være far

maskinen smadrer bygningen
Helt vildt

Amok med gravemaskine

- smadrede boligblok

Anders Antonsen tager sig til hovedet
Sport

Danske OL-stjerner har fået hadbeskeder

Viktor Axelsen jubler
Sport

FAKTA: Sådan gik det Danmark ved OL lørdag

Side af politibil
Krimi

Kro-slagsmål endte i knivstikkeri

Zhangjiajie Grand Canyon Glass Bridge
Helt vildt

Verdens højeste bungy jump - tør du?

Skægkræ
Livsstil

Her er de kryb du bor sammen med