Danskere: Nej tak til skattelettelser

En undersøgelse viser, at de fleste danskere foretrækker at beholde det danske skattetryk i stedet for at få skattelettelser.
Et klart flertal af danskerne vil ikke have skattelettelser - men det vil de Konservative fortsat.
Et klart flertal af danskerne vil ikke have skattelettelser - men det vil de Konservative fortsat. Foto: Tariq Mikkel Khan / POLFOTO

De Konservative nægter at kaste håndklædet i ringen og smide ønsket om skattelettelser på gulvet. også selvom et flertal af danske vælgere siger nej tak til skattelettelserne.

En Gallup-undersøgelse baseret på 1.219 besvarelser viser, at 64 procent af danskerne ikke ønsker, at en ny regering sænker skatten. Undersøgelsen viser også, at kun 23 procent af danskerne gerne ser lavere skatter efter et valg.

Det skriver Berlingske, der har fået undersøgelsen lavet.

De Konservatives politiske ordfører, Carina Christensen, læser undersøgelsens resultat som positivt.

"Det er overraskende positivt, at hver fjerde dansker alligevel siger, at de godt kan se, at vi ikke på sigt kan klare os i den internationale konkurrence, hvis vi holder fast i verdens højeste skattetryk," siger hun til Newspaq.

Debatten om skattelettelser er en af de absolut ældste og ømmeste konflikter mellem landets to regeringspartier.

Regeringspartner, Venstre, proklamerede i forbindelse med fremlæggelsen af den økonomiske 2020-plan, at der ikke er udsigt tilskattelettelser de næste mange år.

Alligevel har de Konservative stadig tænkt sig, at gå til næste folketingsvalg på skattelettelser.

Kilde: Berlingske

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.