GUIDE Hvornår får jeg penge tilbage i skat?
Du betaler det hele året, men hvad hvis du har betalt for meget i skat? Avisen.dk giver dig overblikket og svar på spørgsmål som; ”hvornår får jeg penge tilbage i skat?” og ”hvordan får jeg penge tilbage i skat?”

Hvornår er det nu helt præcis, at man kan få sin restskat udbetalt?

Dagen svinger år for år, men ligger altid i begyndelsen eller midten af april. I 2018 får man penge tilbage i skat den 10. april.

Alle oplysninger i artiklen er senest opdateret 8. marts 2018.

Hvornår får jeg besked, om jeg skylder penge i skat?

I starten af året indsamler SKAT oplysninger fra banker og arbejdsgivere, hvorefter de i begyndelsen af marts sender forskudsopgørelser ud, hvor du kan se, om du skal have penge tilbage eller skylder.

Forskudsopgørelsen kommer i 2018 ud den 12. marts og kan ses på SKATs TastSelv

Hvordan får jeg penge tilbage i skat? 

Jeg skal have penge tilbage i skat. Men hvad nu? I gamle dage blev det ordnet gennem lange telefonkøer og brevpost, hvor man så endelig fik at vide, hvad man kunne forvente at få  tilbage i skat.

I dag er det nemlig såre simpelt, at SKAT selv overfører pengene til din NemKonto.

Hvad er en NemKonto, spørger du? Det kryptiske navn dækker simpelthen over den bankkonto, som det offentlige udbetaler penge til. Med andre ord overfører SKAT pengene direkte til din bankkonto, uden at du behøver at røre en finger.

Hvis du er så heldig, at du skal have mere end 100.000 kroner tilbage i skat, kan det dog godt tage lidt længere tid for SKAT at overføre pengene. 

Hvordan betaler jeg restskat?

Hvis du er så uheldig, at skulle betale penge tilbage til SKAT, er der flere måder at gøre det på. Den nemmeste og billigste måde at gøre det på er at betale dem tilbage på SKAT's hjemmeside.

Alternativt kan du få indregnet din restskat ind i det efterfølgende skatteår, hvor du så betaler en smule mere i SKAT. Det koster dog 3,7 procent i rente.

Hvad hvis jeg ikke kan betale min restskat?

Hvis du ikke kan betale restskatten, kan du kontakte SKAT på 72 22 28 21 og få en afbetalingsordning, hvor du betaler beløbet over flere måneder.

Kilder: SKAT, borger.dk