Danske mænd glor mest på bryster
Dansk mænd kigger på bryster i dobbelt så lang tid som englændere og spaniere. Foto: colourbox
Blandt mænd og kvinder fra syv forskellige lande var det de danske mænd, der kiggede længst tid på bryster, viser et internationalt studie.

Selvom Danmark er et af verdens mest frisindede lande med bare bryster i det offentlige rum, så bliver kvindernes attributter tilsyneladende ved med at fascinere.

Et forsøg blandt mænd og kvinder fra syv lande viser nemlig, at de danske mænd var dem, hvis øjne hvilede i længst tid på et billede af et par bryster på en computerskærm.

Det skriver Videnskab.dk.

"Der er en helt klar forskel på mænd og kvinder på tværs af lande. Mænd så på brysterne i 37 procent længere tid. Og danske mænd var dem, der kiggede allermest på brysterne i hele verden," siger manden bag den danske del af studiet, Sune Alstrup, ph.d.-studerende i eye-tracking ved IT-Universitetet til Videnskab.dk.

I gennemsnit kiggede de danske mænd på bryster i 4,2 sekunder. Franskmændene var dog ikke langt efter med 4,0 sekunder. Hollænderne brugte i snit 2,5 sekunder, mens brasilianere og amerikanere brugte 2,3 sekunder. Englænderne kiggede i 2,2 sekunder og spanierne i 2,0 sekunder.

De danske kvinder brugte i gennemsnit 2,1 af de 20 sekunder på kavalergangen

210 personer fra Danmark, Frankrig, England, Spanien, Holland, USA og Brasilien deltog i undersøgelsen

Kilde: Videnskab.dk.