Danske computerdrenge vandt 1,6 millioner: Nu melder de sig ind i fagforening

Som det første eSport-hold nogensinde melder danske Astralis sig ind i en fagforening. Bøvl med kontrakter og arrangører får dem til at tage det skridt.
Andreas Højsleth (tv.)
Andreas Højsleth (tv.) Foto: Sofie Matthiasen/Scanpix

Det danske eSport-hold Astralis vandt natten til lørdag hele 1,65 millioner kroner ved en stor computerturnering i Atlanta i USA.

Søndag morgen ankom de glade og trætte til Københavns Lufthavn. Og noget af det første, de kunne fortælle pressen, var, at de havde meldt sig ind i fagforeningen Danske Elitesportsudøveres Forening (DEF). Det skriver TV2 Sport.

Det er udsigten til mulige problemer med kontrakter og turneringsarrangører, der får dem til at tage det skridt.

Tilmeld dig gratis vores nyhedsbrev for flere nyheder.

- Der har da været problemer med at få udbetalt præmiepenge fra enkelte turneringer, så det ville være fint, hvis vi i den forbindelse kan få hjælp og støtte fra DEF, fortæller spiller Andreas Højsleth til TV2 Sport.

eSport – eller ’elektronisk sport’ – er en hastigt voksende sport. Selvom det foregår foran en computer, så bliver sporten taget særdeles seriøst af både udøvere og iagttagere. Er man en del af verdeneliten som det danske Astralis-hold er, bliver man inviteret til de helt store turneringer – de såkaldte ’lan-events’ – i hele verden.

I januar vandt Astralis-drengene verdensmesterskabet i skydespillet ’Counter Strike’, og den sejr indbragte dem cirka 3,5 millioner kroner.

DEF-direktør Mads Øland modtog søndag morgen Astralis-holdet i lufthavnen, og han glad for, at de nu har meldt sig ind i fagforeningen.

Med optagelsen i fagforeningen rykker eSport et skridt nærmere det endelige mål; nemlig at blive optaget i Danmarks Idræts Forbund.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.