Dansk Erhverv undres over HK i kage-konflikt
Lækkert ser det ud, men der er en duft af bitterhed i bageriet hos Agnes Cupcakes, der ikke kan nå til overenskomst med HK Handel. Foto: Mathias Christensen / POLFOTO
Agnes Cupcakes har forsøgt at nå frem til en overenskomst med HK, men fagforbundet har været stramt i forhandlingerne, mener Dansk Erhverv.

Dansk Erhverv tager nu Agnes Cupcakes i forsvar i striden med HK Handel om overenskomst.

HK Handel raser over kagebutikken, fordi der blandt andet trues med bøder på 250.000 kroner til de ansatte, hvis de taler negativt om virksomheden.

Efter to ugers forsøg er forhandlingerne ifølge HK Handel i dag brudt sammen. Men så slemt står det ikke til, lyder det fra Dansk Erhverv, hvor Agnes Cupcakes er medlem.

"Agnes Cupcakes er gået konstruktivt ind i dialogen med HK og er også fortsat positivt indstillet på at indgå overenskomst," siger advokat Marianne Andersen fra Dansk Erhverv i en pressemeddelelse.

Dansk Erhverv peger på, at knasten i overenskomstforhandlingerne er, hvor en overenskomst skal træde i kraft.

"Den eneste knast mellem parterne har alene været ikrafttrædelsestidspunktet, da Agnes Cupcakes som lille nyetableret virksomhed har brug for tid til at omstille sig til de nye kontrakter," siger Marianne Andersen.

Dansk Erhverv nægter at ekskludere Agnes Cupcakes, som HK Handel har krævet det.

Organisationen mener heller ikke, at det er sandt, at syge ansatte ikke får løn under sygefravær.

"Medarbejderne i Agnes Cupcakes er funktionærer og får i henhold til funktionærloven løn under sygdom, og Agnes Cupcakes følger, ligesom alle andre virksomheder, der beskæftiger funktionærer, selvfølgelig funktionærloven," siger advokaten.

Agnes Cupcakes er kritiseret for, at syge medarbejdere selv skal sørge for at finde en afløser.