Dansk cykelrytter vil hellere køre Giro end Tour
Christopher Juul-Jensen er i gang med træningen, som skal sende ham godt ind i cykelsæsonen 2018. Foto: Luk Benies/arkiv/AFP
Tour de France er altid attraktivt, men Giroen og Ardennerne trækker mere i Christopher Juul-Jensen i 2018.

Efter en 2017-sæson, som sluttede sent og indeholdt omkring 90 løbsdage, er den danske cykelrytter Christopher Juul-Jensen (Michelton-Scott) så småt i gang med at pudse grundformen af frem mod 2018.

Han lod cyklen stå i garagen i fem uger efter sæsonen, mens han blandt andet vandrede i Chile med sin kone og holdt formen lidt ved lige med løb.

Nu er den forgange sæson fordøjet, lysten til at sidde i sadlen er tilbage, og blikket er så småt rettet mod målene for 2018.

- Det handler om at være godt kørende nærmest fra start, men uden at være i topform, siger den 28-årige rytter.

- Det er vigtigt i forhold til både moral og psyke, men også i forhold til at gøre et godt indtryk. Der er det vigtigt at være godt kørende tidligt, så man ikke skal indhente så meget frem mod sæsonens første store mål.

For hans vedkommende er det de kuperede Ardenner-klassikere (Amstel Gold Race, Fléche Wallonne og Liége-Bastogne-Liége) i april.

- Jeg havde en rigtig god oplevelse med Ardennerne sidste år, og det er de løb, jeg vil fokusere på i forhold til de første rigtige målsætninger, fortæller Christopher Juul-Jensen uden at kende holdets konkrete planer for ham endnu.

Han håber også, at han igen kan finde vej til holdet i en grand tour. Sidste år kørte han både Giro d'Italia og Vuelta a España, men med reduktionen fra ni til otte ryttere per hold i grand tours bliver det måske kun til en enkelt i 2018.

- Jeg forestiller mig ikke, at der er ret mange ryttere, som kommer til at køre to grand tours, forudser Christopher Juul-Jensen.

I 2016 kørte han Tour de France, og han prøver gerne kræfter med verdens største løb igen. Men faktisk mener han, at en fjerde Giro d'Italia-deltagelse giver mest mening for ham.

- Jeg vil selvfølgelig altid gerne være med til Touren, men min erfaring fra sidste år viser, at jeg måske fysisk vil få rigtig meget mere ud af at have en vigtig rolle i et løb som Giroen, siger den alsidige dansker.

Han har i to år haft dansk selskab på det australske hold af Magnus Cort, men Cort skal i 2018 køre for et andet danskerhold i form af Astana.

Christopher Juul-Jensen lægger ikke skjul på, at han vil savne landsmandens selskab, men han trives fint på holdet alligevel.

- Jeg betragter mig selv som dansker, men med min irske baggrund føler jeg mig ligeså godt tilpas med at tale engelsk hele dagen som med at tale dansk, siger han.

/ritzau/