Cypriotisk eksplosion koster ministerjob
Den voldsomme eksplosion dræbte flere - her er politiet i færd med at afspærre området omkring et lig efter eksplosionsbranden. Foto: Christos Theodoridis / POLFOTO
Eksplosionen på et ammunitionslager på Cypern har nu fået både landets forsvarsminister og forsvarschef til at sige deres job op.

I morges eksploderede et stort ammunitionslager på en flådebase på ferieøen Cypern, hvilken resulterede i flere omkomne.

Nu har højtstående politikere taget konsekvensen. Landets forsvarsminister Costas Papacostas og forsvarschefen Petros Tsaliklides er begge fratrådt deres stillinger. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Eksplosionen skete på en flådebase på øen, hvor man opbevarede konfiskeret ammunition fra et skib, der i 2009 var på vej fra Iran til Syrien med våben til Hizbollah.

Dødstallet er steget dagen igennem. Danmarks ambassadør på Cypern, Bent Wigotski, fortalte tidligere i dag til Newspaq, at der meldes om 15 døde og 30 sårede.

Reuters melder om lidt anderledes tal. Her skriver man, at der er 12 døde.

Ifølge nyhedsbureauet skete ulykken, fordi eksplosiver og våben blev opbevaret i 98 containere på den cypriotiske flådebase. Containere der stod udenfor og uden beskyttelse mod solen og de varme temperaturer i landet. Lige nu ligger deagtemperaturen lige under 40 grader på øen.

Kilde: Reuters