Crystal Palace snupper Newcastles manager
Alan Pardew skifter jobbet som manager i Newcastle ud med jobbet som manager i Crystal Palace. Foto: Scott Heppell/AP
Alan Pardew har skrevet under på et jobtilbud som manager for Crystal Palace, oplyser klubben selv.

Først var han skurk, så blev han helt, og nu er han smuttet.

Alan Pardews tid som manager i den engelske fodboldklub Newcastle er officielt slut efter, at Premier League-kollegerne Crystal Palace lørdag som ventet kunne offentliggøre, at de har fået Pardews underskrift på en treårig kontrakt.

Den 53-årige Pardew skifter dermed fra en tjans som manager for Premier Leagues nummer 10 til rækkens nummer 18, der befinder sig under nedrykningsstregen.

Offentliggørelsen kommer efter Newcastle United tirsdag meldte ud, at man havde givet Crystal Palace lov til at forhandle med Alan Pardew.

Fredag var det så Crystal Palaces tur til at melde ud, da den midlertidige manager Keith Millen, sagde til Reuters, at Pardew ville overtage hans plads lørdag.

Alan Pardews seneste tid i Newcastle blev turbulent. Afslutningen på sidste sæson blev en resultatmæssig nedtur, og klubbens fans krævede Pardew og klubejer Mike Ashleys afgang.

Ashley blinkede dog ikke, og Pardew fik lov at genrejse holdet i denne sæson. I de første kampe var der dog ingen tegn i sol, stjerne og måne på, at noget havde ændret sig.

Stille og roligt kom holdet dog på benene, og i november hentede de seks sejre i streg i forskellige turneringer. Alan Pardew fik da også prisen som månedens manager.

Jobbet som manager i Crystal Palace blev ledigt efter Neil Warnock blev fyret i sidste weekend. Warnock havde blot siddet i sædet i fire måneder, hvor holdet hentede tre sejre i 17 kampe. Det var Warnocks anden periode som manager for Crystal Palace.

Warnock var senest manager for London-klubben indtil 2010. Siden da har der været heftig rotation i managersædet, og Alan Pardew bliver den syvende manager, der forsøger sig i jobbet siden 2010.

/ritzau/