Børnetegninger skal få bilister til at sænke farten ved vejarbejde
Vejarbejdere sætter livet på spil, når de arbejder på de danske veje. En ny kampagne skal få bilister til at sænke farten og tænke sig om, når de kører forbi. Foto: Morten Germund
En ny kampagne fra 3F og Asfaltindustrien skal få bilister til at passe på vejarbejdere.

Pas på min far. De ord sammen med en børnetegning kan du komme til at møde, når du kører på arbejde, hvis der er vejarbejde på din vej.

En ny kampagne fra 3F og Asfaltindustrien vil forsøge at forhindre, at bilister kører for stærkt igennem vejarbejde og dermed er til fare for de vejarbejdere, der går på vejen. Det skriver TV SYD.

- Vi skal prøve at se, om vi kan få trafikanterne til at tænke sig lidt bedre om. Vi oplever dagligt, når vi går ude på vejen, at der er utålmodige og vrede trafikanter, siger entreprisechef ved YIT Rene Smidt til TV SYD.

Kampagnen har altså det formål at få bilister til at se vejarbejderne som nogle børns forældre, så børnene kan få deres mor eller far hjem i god behold.

TV SYD skriver, at de nyeste tal fra Vejdirektoratet viser, at der i 2016 var 240 uheld og ulykker ved vejarbejdsområder, og i 54 af tilfældene kom personer til skade.