Børn skal undervises i den danske model
Foto: Undervisningsministeriet
Den danske model skal være et helt indgroet begreb i alle danskere. Derfor skal børn undervises i forholdene på arbejdsmarkedet.

Danske skolebørn skal vide, hvad en overenskomst og en fagforening er. Og derfor vil undervisningsminister Christine Antorini (S) vil styrke undervisningen i den danske model.

- Andre lande kigger misundeligt på, hvordan vi har indrettet vores arbejdsmarked. Det er meget vigtigt, at danske unge også har et godt kendskab til det, siger hun til Fagbladet 3F.

Konkret vil Christine Antorini styrke undervisningen i uddannelses-, erhvervs- og arbejdsmarkedsorientering (UEA) i folkeskolen. Det er i høj grad her, at elever skal lære om dansk arbejdsmarked.

Men UEA er såkaldt timeløse fag. Det betyder, at undervisningen skal integreres i andre fag. Og det har den kedelige konsekvens, at faget ofte bliver syltet, konkluderer Ministeriet for Børn og Undervisning selv i en nylig evaluering.

- Det kan gøres bedre. Jeg tager en reform af UEA med til de kommende forhandlinger om nyt folkeskoleforlig, siger ministeren.