Blogger: Forældre siger nej til vaccine for at være med i hippie-fællesskab
BLOG - "Det må og alene handle om, at ville leve på en særlig måde, der skaber identitet. De bliver måske interessante, fordi de tør udfordre medicinalindustrien og kan på den måde holde enetaler om, hvor seje de er, fordi de er gået mod strømmen, for deres børns skyld," skriver blogger fra Liberal Alliance," Laura Lindahl.
Blog

Af Laura Lindahl
Se alle blogindlæg

Om Laura Lindahl

Laura Lindahl er medlem af Folketinget for Liberal Alliance. Hun er beskæftigelsesordfører, børne- og socialordfører og udlændinge- og integrationsordfører. Hun er derudover Rådmand på Frederiksberg, hvor hun er formand for Arbejdsmarkedsudvalget.   Laura er født i 1983 og uddannet cand.merc.filosofi fra CBS og arbejdede med kommercielle partnerskaber inden for sportens verden, inden hun blev valgt i folketinget i 2015. Privat bor Laura på Frederiksberg med sin mand Tobias. Sammen har de to børn. 

MÆSLINGER ER en af de børnesygdomme, som i flere år har været stort set væk i Danmark. Desværre kan vi reelt frygte at den vender retur, fordi flere forældre fravælger MRF-vaccinen til deres børn, selvom alle eksperterne advarer mod det.

Forældre, som på overfladen måske kan virke fornuftige, men som må være skingrende skøre, når de er villige til at gamble med børns liv.

Vaccinen er ikke farlig, fastslår eksperter igen og igen. Vaccinen fremkalder ikke autisme, det er tilbagevist. Der er ikke registreret nogen alvorlige bivirkninger ved vaccinen. Til gengæld er det langt farligere for barnet ikke at blive vaccineret. Man vurderer, at komplikationer som følge af sygdommen optræder mere end 1000 gange hyppigere end de bivirkninger man kan få af vaccinen.

Risikoen for senfølger af mæslinger er relativ høj. Den mest alvorlige følge er hjernebetændelse, den rammer cirka to ud af 2000 sygdomstilfælde.

En ud af 3000 dør.

JEG ER ikke tilhænger af tvang. Og som liberal politiker er jeg ikke interesseret i at lovgive om brug af vacciner. Men som mor til en lille pige der går i daginstitution, men endnu ikke har fået vaccinen, fordi hun ikke er 12 måneder endnu, har jeg meget stærke holdninger til emnet.

Det har jeg også på vegne af de børn, der er for syge til at få vaccinen. De mindste og de syge børn er ekstra udsatte, når raske børn ikke vaccineres, for risikoen for smitte øges, jo færre der er vaccineret.

Det er direkte usolidarisk af forældre, at de bidrager til at øge risikoen for en alvorlig sygdom, som kan koste liv. Men det er et led i den trend, der hersker blandt særlige segmenter - jeg kalder dem hippie-spelt-forældrene.

Dem, hvor det er vigtigere at leve på en særlig måde, end at lytte til fagkundskaben. De er fakta-resistente og prøver at bilde os andre ind, at de fravælger vaccinen for børnenes skyld. Men det kan aldrig være for børnenes skyld, for al fagkundskab viser entydigt, at det bedste for børnene er at få vaccinen.

DET MÅ således ene og alene handle om, at ville leve på en særlig måde, der skaber identitet. De bliver måske interessante, fordi de tør udfordre medicinalindustrien og kan på den måde holde enetaler om, hvor seje de er, fordi de er gået mod strømmen, for deres børns skyld.

De udnævner sig selv og hinanden til sundhedsguruer, uden at have antydninger af forudsætninger for at udtale sig om emnet. Sandheden er vel egentlig den, at der er tale om forældre, der er villige til at ofre deres børn for at være en del af det særlige hippie-fællesskab – og det lugter mere af en sekt end noget andet. 

FORÆLDRE SKAL varetage deres børn tarv. Bevidst at udsætte dem for unødig risiko er i min verden det stik modsatte. Jeg mener, disse forældre svigter deres børn. Og at de prøver at sælge det som om, de er særligt optaget af det bedste for deres børn - det er næsten grotesk.  

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at bloggen er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.