Blå partier hunderæd for lodtrækning om borgmesterpost
Tidligere folketingsmedlem John Dyrby Paulsen (S) sagde på valgnatten, at han ville blive den nye borgmester i Slagelse Kommune. Men det er endnu uvist, hvem der reelt bliver byens nye borgmester. Foto: Claus Bech/arkiv/Scanpix
Landets sidste kommune, der ikke har forhandlet en kommende borgmester på plads, er ikke tæt på en løsning.

Det er stadig ikke klart, hvem der bliver borgmester i Slagelse Kommune, når det nye byråd træder sammen.

Tre partier frygter, at en lodtrækning om borgmesterposten kan blive den eneste løsning.

Forhandlingerne i den sjællandske by er nemlig igen stødt på grund, oplyser Radikale Venstre, Dansk Folkeparti og Venstre i en mail til Ritzau efter forhandlinger onsdag aften.

- Drøftelserne er desværre grundstødt. Partierne er ikke enige om, hvem der skal være borgmester. A (Socialdemokratiet), Ø (Enhedslisten) og F (SF) har valgt at pege på John Dyrby Paulsen (S) betingelsesløst, skriver de tre partier i mailen.

Slagelses borgmesterkamp tiltrak opmærksomhed allerede på valgnatten, da John Dyrby Paulsen sagde, at han var byens nye borgmester. Det viste sig dog, at der ikke var tilstrækkelig opbakning til hans kandidatur.

Siden har partierne forhandlet om borgmesterposten, men det har ikke været muligt at finde flertal for hverken Venstres eller Socialdemokratiets kandidat.

Onsdag valgte Venstres Sten Knuth, der er nuværende borgmester, at forsøge at samle flertal bag en kandidat fra et andet parti.

Det skete, da han "på vegne af Radikale, Dansk Folkeparti og Venstre" valgte at pege på Dansk Folkepartis Ann Sibbern som ny borgmester.

- Der ville Socialdemokratiet, Enhedslisten, Liberal Alliance og SF heller ikke bakke op, står der i mailen fra Radikale Venstre, Dansk Folkeparti og Venstre.

De tre partier frygter nu, at det i yderste konsekvens bliver en tilfældighed, hvem der får borgmesterkæden.

- Vi finder det helt uanstændigt, at vi kan stå i en situation, hvor der eventuelt skal trækkes lod om at finde den nye borgmester, skriver partierne.

Byrådspolitikkerne i Slagelse har ifølge TV Øst frem til 15. december, før der skal være fundet en borgmester.

Lykkes det ikke gennem forhandlinger, skal den nye borgmester findes ved afstemning. Giver den heller ikke en ny borgmester, skal der altså trækkes lod.

/ritzau/