Eks-model trækker kandidatur: Brød tilhold mod Venstre-flamme
Tidligere model Helle Lillelund overskred sit tilhold mod Venstre-mand. Nu trækker hun sit kanddatur til byrådet og regionsrådet. Foto: Privatfoto
Helle Lillelund dropper at stille op til byrådet og regionsrådet for Venstre i Holstebro. Hun overskred tilholdet til sin tidligere kærlighed, en Venstre-kollega.

Den tidligere model og nu politiker, Helle Lillelund, blev i starten af maj valgt som kandidat til byrådet i Holstebro for Venstre. Nu trækker hun sit kandidatur tilbage. Det skriver Dagbladet Holstebro, der har oprullet sagen.

Hun har overskredet et tilhold, hun fik til en Venstre-politiker og partner gennem flere år, og endte i retten.

- Jeg har været blind, dum og forelsket, og på grund af det, er jeg blevet manipuleret og udnyttet på det groveste, fortæller Helle Lillelund ifølge hende selv til Dagbladet Holstebro

I et opslag på Facebook skriver Helle Lillelund: 

- ALLE ved hvad jeg har gennemgået det sidste år, og for at beskytte mit bagland og naturligvis mig selv, venter jeg med at opstille til om 4 år.

Og forholdet til den tidligere Venstre-mand har ikke kunnet begraves. 

Jeg er oprigtigt ked af det

Historien om, hvorfor hun i dag ikke længere er kandidat til byrådet, begynder et helt andet sted, flere år tilbage.

Helle Lillelund havde et forhold til en Venstre-mand fra Sjælland gennem flere år, ifølge hende selv. Men en dag stoppede det pludseligt, skriver Dagbladet Holstebro. 

- Vi skulle jo flytte sammen på Sjælland, han havde mødt min familie og alt muligt. Jeg var totalt i chok, og det skabte nogle frustrationer. Jeg ville bare gerne have et svar på, hvorfor det skulle stoppe så pludseligt, siger Helle Lillelund til Dagbladet Holstebro.

Hun ringede og SMS'ede til sin tidligere flamme, fordi hun gerne ville have en forklaring. Men to måneder senere fik hun et tilhold mod ham.

Da hun ikke kunne holde det, endte sagen i retten med en dom på tre måneders betinget fængsel. 

I fredags fik alle fra Holstebro bykreds en mail fra en bestyrelsesformand i Venstre-vælgerkredsen på Sjælland. Han gør opmærksom på Helle Lillelunds sag, og sender notater med fra retten, skriver dagbladet.

Mailen fik situationen til at vende på en tallerken og Helle Lillelund til at trække sit kandidatur. 

Helle Lillelund understreger overfor Dagbladet Holstebro, at hun er ked af situationen og at hun gerne vil videre.

Hun regner med at stille op om fire år igen.

Læs Helle Lillelunds Facebook-opslag, hvor hun meddeler, at hun trækker sig fra posten