Bios-direktørens kone gaflede penge-info fra Karsten Hønge
Bios-direktørens kone, Mette Ekeroth, kontaktede i foråret Karsten Hønge for at få at vide, han havde modtaget penge fra Falck.  Foto: Scanpix/arkiv
- Jeg er såmænd bare en almindelig borger, forklarede hun til SF'eren.

Under påskud om at være en almindelig borger, der vil lave en akademisk undersøgelse, kontaktede Bios-direktør Morten Hansens kone i august Karsten Hønge, for at få oplysninger om det valgkampsbidrag som Reddernes Landsklub gav SF'eren, skriver TV 2/FYN.

Bios-direktørens kone, Mette Ekeroth, kontaktede i foråret Karsten Hønge for at få at vide, han havde modtaget penge fra Falck. Men hun fortalte aldrig, at hun var Morten Hansens kone. Det viser sig, efter at TV 2/FYN har fået adgang til korrespondancen af Karsten Hønge.

Mette Ekeroth, kontaktede Karsten Hønge den 3. august for at få en oversigt over de donationer, som han havde fået til sin valgkamp. Da Karsten Hønge så spurgte, hvem hun var, svarede hun:

- Jeg er såmænd bare en almindelig borger, med en stor interesse i dansk politik og en baggrund i statskundskab, svarede Mette Ekeroth, der gjorde opmærksom på, at hun selv har arbejdet for højtstående politikere.

- Oplysningerne vil skulle bruges i min indledende overvejelse af, om der er baggrund for en mere akademisk undersøgelse af emnet, sluttede hun, skriver TV 2/FYN.

Og efter flere mailudvekslinger skriver hun:

"Min interesse er mere specifikt partiernes holdning til kampagnebidrag med forbindelse til virksomheder, og jeg kan være mere konkret, så det behøver ikke at kræve en stor arbejdsindsats at svare. Så lad mig spørge således: Jeg har fået antydet af en kontakt tæt på den tidligere regering, at du kan have fået kampagnebidrag fra Falck, deres datterselskaber og/eller privatpersoner på vegne/foranledning af Falck. Kan du be- eller afkræfte dette?"

På intet tidspunkt fortæller hun, at hun er gift med Morten Hansen, og ifølge TV 2/Fyns oplysninger var hun ansat hos Udenrigsministeriet, da hun ville lave den akademiske undersøgelse af valgkampsbidrag. Det ryster Hønges partikollega, regionsrådspolitikeren Ida Damborg.

- Jeg synes, at det er usmageligt at folk så tæt på Bios' ledelse så direkte forsøger at undergrave en politiker. Mette Ekeroth er ikke en almindelig borger, for hun har en meget stor interesse i at få ødelagt troværdigheden hos de politikere, der har stillet sig kritisk over for Bios, siger Ida Damborg fra SF til TV 2/FYN. 

Den sidste mail blev sendt den 20. august, og den 23. august var netop denne mailkorrespondance mellem Hønge og Ekeroth baggrund for en historie, som TV Syd lavede om Falck-reddernes bidrag til Hønges valgkampagne. En historie der blev citeret og fulgt op hos bl.a. TV 2/Fyn, TV 2 og Fyens Stiftstidende.

Hverken Mette Ekeroth eller Morten Hansen vil kommentere på historien, og TV Syd vil ikke kommentere sagen, men henviser til, at kilden til TV Syd's historie er garanteret kildebeskyttelse.