Benhård tv-vært: Jeg er blød som smør
Han er kendt som hardcore journalist og tv-vært Martin Krasnik er faktisk blød som smør. Claus Bech / Scanpix
Tv-værten trives godt med at sidde i centrum af et kæmpe stormvejr.

De fleste vil nok betegne den 43-årige Deadline-vært som en hård nyser. Men det gør han bestemt ikke selv.

’Jeg er blød som smør,’ påpeger han i denne uges FEMINA.

Det er nu alligevel nødvendigt at have en hårdhed for at interviewe, som Martin Krasnik gør.

Barbara Moleko havde det meget svært med sin hudfarve, da hun var yngre. Læs om det på Femina.dk

Bliver ikke bange for provokationer

I sommeren 2014 blev Martin Krasnik anklaget for at være farvet af sin jødiske baggrund og pro-israelsk i nogle af sine Deadline-interviews. 3.000 danskere skrev under på, at han skulle fjernes fra skærmen. Facebook flød over med grænseoverskridende angreb som: ’Du er bare en beskidt lille jødehund! Du vender og drejer alle historier for at få Israel til at se ud, som om de er ofre og uskyldige. Din lille uintelligente bøsserøv, fuck dig, fuck dine børn og fuck din familie, din lille beskidte hund.’

Hans adresse og børns navne blev lagt ud på nettet. Så der står ikke længere ’Krasnik’ på postkassen, hvor han bor på Østerbro. Selv er Martin Krasnik helt upåvirket af det. Men det er hans familie ikke.

’De synes, det er ubehageligt, men ikke så ubehageligt, at det er blevet til et stort problem. Og mine børn er ligeglade. Jeg får i forvejen mange reaktioner og en del kritik på mit arbejde, det blev så virkelig heftigt, fordi det kom til at handle om den jødiske baggrund, men på en eller anden måde trives jeg meget godt i det,’ siger han.

Manu Sareen fik stress. Læs på Femina.dk, hvordan alt kollapsede omkring ham.

Skrev bog efter stormen

Martin Krasnik bliver nemlig hverken nervøs eller bange, når han bliver provokeret. Han får lyst til at gå ud og slås – også selvom han aldrig nogensinde har deltaget i et fysisk slagsmål.

Den hårde periode gav tv-værten lyst til at skrive bogen ’Fucking jøde!’, som han lige nu er aktuel med.

’Der er masser, der mener noget kritisk om Israel, og de fik på en mærkværdig måde placeret mig dér, hvor de gerne ville, nemlig i rollen som JØDEN. Da det skete, tænkte jeg: Det skal fandeme være løgn!’

Redaktionen, FEMINA, Aller Media