Bendtner bankede bovlamme Norge

Der var initiativ, vilje, fodboldegenskaber og Nicklas Bendtner til forskel, da Danmark vandt stensikkert 2-0 over Norge.
I 1814 forlod Norge rigsfællesskabet med Danmark - den 6. september 2011 forlod Norge Danmark som tabere af en vigtig fodboldkamp om kvalifikation til EM-slutrunden næste år. Bing bang Bendtner var her, der og allevegne. Her lykønskes helten af William Kvist.
I 1814 forlod Norge rigsfællesskabet med Danmark - den 6. september 2011 forlod Norge Danmark som tabere af en vigtig fodboldkamp om kvalifikation til EM-slutrunden næste år. Bing bang Bendtner var her, der og allevegne. Her lykønskes helten af William Kvist. Foto: TYCHO GREGERS / POLFOTO

Der var Bendtner og så var der Bendtner og så var der et tandløst norsk landshold.

Danmark sikrede en ekstremt vigtig og stensikker sejr over Norge i det regnvåde rivalmøde i kvalifikationen til EM.

Og det skulle blive Nicklas Bendtner, der blev aftenens helt store helt på Østerbro i København.

Efter seks minutter var det tæt på dansk gevinst i to omgange. Først tog Lars Jacobsen sig en uvant dribletur og kunne med et lob have bragt Danmark på 1-0, men han missede chancen.

Sekunder efter fik Michael Krohn-Dehli chancen på et hovedstød, men Brøndby-spilleren fik ikke ram på den høje bold.

En blunder på midtbanen kunne have kostet Danmark dyrt efter et kvarters spil. Pludselig fik Mohammed "Moa" Abdellaoue en friløber, men Thomas Sørensen var vaks i målet og fik afværget.

Det blev dog Danmark, som for alvor satte sig igennem.

Dennis Rommedahl blev spillet fri i dybden, kom ind i Norges felt, hvor han klogt ventede og fandt Nicklas Bendtner, der lurede som en krokodille og stensikkert kunne bide Norge. 1-0 til Danmark på et tørt spark.

Nicklas Bendtner var i forrygende form og med sit andet mål blev han aftenens ubestridte helt. Efter 44 minutters spil trykkede en upresset Bendtner af - og med et tørt spark 20 meter ude udplacerede han stensikkert Norges målmand.

Det var Danmark, der var mest vaks efter pausen. Christian Eriksen kom tæt på, og det virkede som om Norge ganske enkelt var i chok oven på Bendtners nådesløse stød i første halvleg.

Norge forsøgte at bestige det danske fjeld, men selvom gæsterne kom bedre med efter den usikre start på anden halvleg, så var Danmark med en velspillede Christian Eriksen i fin kontrol.

Anden halvleg ebbede til Danmarks glæde langsomt ud. Dermed overtager Danmark andenpladsen i Gruppe H. Portugal fører gruppen med 13 point - samme antal som Danmark og Norge, men med en bedre målscore.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.