Bane-boss: Misser bronzekamp med ingenting
Landstræner Casper Jørgensen fortæller, at baneholdet er skuffede og bitre over at misse OL-bronzefinalen.

Banelandsholdet i 4000 meter holdforfølgelsesløb er bitre og skuffede, efter at de missede en kamp om OL-bronze mod New Zealand med 0,1 sekunder.

Landstræner Casper Jørgensen ser også skuffet ud, selv om den danske kvartet ellers kørte det hurtigste, de nogensinde har gjort med 3.57,396 minutter, da de var oppe imod guldfavoritterne fra Storbritannien.

- Vi kører op til vores niveau, og vi er rigtig ærgerlige over at misse bronzefinalen med 0,1 sekund. Lige nu er vi bare bitre, siger Casper Jørgensen.

Landstræneren måtte agere talsmand for rytterne, der omkring klokken 19 skal køre om femtepladsen mod Spanien.

- De er utroligt skuffede. Men vi har lige givet håndslag på, at vi går op og kører om den femteplads. De giver alt, hvad de kan, siger Casper Jørgensen.

Hvor meget er 0,1 sekunder, når man kører 60 kilometer i timen?

- Det er næsten ingenting. Det er måske den forkerte føring på det forkerte tidspunkt. Det er så marginalt. Det er ingenting, gentager landstræneren.

Den danske besætning bestående af Casper Folsach, Lasse Norman Hansen, Rasmus Quaade og Michael Mørkøv var oppe mod Storbritannien, der kørte fra Danmark og nappede pladsen i finalen.

Danskerne kørte alligevel for en tid, der kunne sende dem i bronzefinalen. Men det bliver nu i stedet New Zealand og Rusland, der skal udkæmpe den duel.

- Det er en kæmpe ulempe, at vi kører mod Storbritannien.

- Reglerne er fuldstændig vanvittige, for russerne får pace på de sidste to kilometer, fordi de er lige ved at indhente Holland i deres heat.

- Men det skal vi ikke pive over, for vi kendte reglerne. Men russerne har en kæmpe fordel i forhold til os, fastslår Casper Jørgensen.

- Der er ingen tvivl om, at det er det, vi taber på i forhold til russerne, fortsætter landstræneren.

Når holdet senere på aftenen kører om femtepladsen, så bliver der skiftet lidt ud på holdet. Reserven Mathias Møller Nielsen kommer med i stedet for Lasse Norman Hansen, der de kommende dage deltager i omnium.

/ritzau/