Avis: TV 2 førte seerne bag lyset
Det er journalist Rasmus Tantholdt, som på den hidtil hemmeligholdte båndoptagelse, ifølge Ekstra Bladet fortæller, at TV 2-ledelsen også kendte til lækken. Foto: Polfoto / POLFOTO
Ekstra Bladet vil torsdag offentliggøre flere lydbidder fra båndoptagelsen med TV 2-journalisten Rasmus Tantholdt og Nils Giversen fra DR.

Ekstra Bladet skriver, at en ny del af den hemmeligholdte båndoptagelse peger på, at TV 2's ledelse allerede i 2007 vidste, hvem der havde lækket fortrolige oplysninger om danske jægersoldaters mission i Irak.

Torsdag vil avisen offentliggøre nye bidder af båndoptagelsen af en samtale mellem TV 2-journalisten Rasmus Tantholdt og Nils Giversen fra DR. En samtale, som Giversen optog, uden at Tantholdt vidste det.

På båndet fortæller Rasmus Tantholdt ifølge Ekstra Bladet, at TV 2-ledelsen og en anden kendt TV 2-journalist allerede den 27. april 2007 vidste, hvem lækken var.

Men to dage senere stod daværende udenrigsminister Per Stig Møller (K) på TV 2 News og spekulerede i, at det måske var politikere fra Udenrigspolitisk Nævn, der stod bag lækken.

Hvis Tantholdt taler sandt på båndet, så vidste TV 2-ledelsen allerede på dette tidspunkt, hvem lækken var - og det var ikke nogle af dem, som Pet Stig pegede på.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra TV 2's nyhedsredaktør Michael Dyrby. Han vil udelukkende i en mail sige til avisen, at han "ikke er enig i avisens præmis".

Rasmus Tantholdt siger også på båndet, at daværende forsvarsminister Søren Gades (V) spindoktor, Jacob Winther, er kilden til lækagen. Men det nægter Winther.

Kilde: Ekstra Bladet