S: Lydfil belaster Søren Gade
Tidligere forsvarsminister Søren Gade trækkes nu - igen - ind i lækagesagen om jægersoldater i Irak. Foto: Tariq Mikkel Khan / POLFOTO
TV2-journalist fik fortrolige oplysninger på en flyvetur, hvor den tidligere forsvarsminister ikke havde sin spindoktor med.

Tidligere forsvarsminister Søren Gade (V) kommer nu i søgelyset i den omtalte lækagesag om udsendte jægersoldater i Irak. Det skriver Politiken.

I hvert fald undrer Socialdemokraternes forsvarsordfører, John Dyrby Paulsen, sig over lydfilen, hvor journalist Rasmus Tantholdt angiveligt hørte om den planlagte udsendelse af jægersoldaterne i ministerens fly på vej hjem fra Irak.

En flyvetur, hvor Søren Gades rådgiver, Jacob Winther ikke var med, selvom Tantholdt siger, at han er kilden til oplysningen om soldaterne.

Derfor spekuleres der nu i, hvem der hentydes til, når Rasmus Tantholdt på lydfilen siger:

"Jeg tror, at det var for at vise handlekraft. Det var fuldstændig åndssvagt af ham. Han var muligvis også lidt småstiv. Vi havde siddet i flyveren og fået lidt og sådan noget".

Socialdemokraternes John Dyrby Paulsen mener, at det peger på forsvarsministeren.

"Hvem er det, som Tantholdt taler om, der er halvstiv, og hvad er det, han har fået at vide af vedkommende? Når man ved, at Jacob Winther ikke var med på den her tur, hvem har så bedt Jacob Winther ringe til Tantholdt? Noget kunne godt pege i retning af Søren Gade," siger han til Politiken.

Hans spindoktor, Jacob Winther, har af flere været udråbt som kilden, der lækkede oplysningerne til TV2-journalisten Rasmus Tantholdt.

"Jacob Winther har vitterlig ikke anet et klap om den udsendelse, og derfor er det ikke ham, der har lækket historien," siger Jacob Winthers advokat, Anders Hvass, til Politiken.

Kilde: Politiken